Στις αίθουσες συσκέψεων η Ελλάδα αναστενάζει. Γιατί καλό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η µία σύσκεψη διαδέχεται την άλλη. Είτε µεταξύ παραγόντων είτε µεταξύ εισαγγελέων και δηµοσιογράφων.

Και βέβαια ποιοι – αλήθεια – νοιάζονται για το προϊόν; Το ζητούµενο για τους πάντες είναι να ξεγελάσουν τους άλλους και να βγουν αλώβητοι από πιθανές δυσκολίες. Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγµα, ενδιαφέρεται κυρίως να πέσει στα µαλακά για τα επεισόδια στην Καβάλα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιµωρηθεί και άρα να δώσει µε κλειστές πόρτες τα ντέρµπι µε ΠΑΟΚ και Ολυµπιακό. Αµ η ΑΕΚ; Στη χθεσινή ακροαµατική διαδικασία, όλοι θέλησαν να πείσουν πως ναι µεν έγινε η επίθεση από τον κόσµο στον Μπάγιεβιτς, αλλά το φιλικό µε την Καλλιθέα ήταν... οφθαλµαπάτη! Δεν είχε κύρος ο αγώνας, το φύλλο αγώνα απουσίαζε, άρα όσα συνέβησαν παραγράφονται. Πολύ χαριτωµένο είναι ορισµένοι να κοιτούν τους τύπους και όχι την ουσία.

Γιατί η ουσία είναι ο ξυλοδαρµός του Ντούσκο από οπαδούς της ίδιας τους της οµάδας. Αν η ΑΕΚ το προσπερνά µε τέτοιον τρόπο, πώς κάποιοι αναµένουν και θέλουν να βρουν τους υπαίτιους από κάµερες ή φωτογραφίες; Η ΠΑΕ µηδενίζει τα γεγονότα για να µη «φάει» ποινή ενόψει του σπουδαίου ραντεβού µε τον Παναθηναϊκό.

Η απαξίωση των φιλικών παρατηρήθηκε και πρόσφατα µε την περίπτωση Βενέτη. Του παίκτη της Κέρκυρας που αποβλήθηκε σε µατς προετοιµασίας µε τον Παναιτωλικό, αλλά δεν γράφτηκε η κόκκινη κάρτα και συνεπώς... ούτε γάτα ούτε ζηµιά.

Να µην υπάρχουν αποτελέσµατα στα χαρτιά. Καµία αντίρρηση. Αλλά εδώ προσπερνούν τους κανόνες και κάνουν ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγουν τις τιµωρίες. Αλλά όταν άπαντες ξοδεύουν όλη τη φαιά ουσία τους για τις µάχες στα δικαστήρια, πώς θα βελτιωθούν αγωνιστικά και θα ανεβάσουν απόδοση; Τα προβλήµατα άλλωστε δεν είναι µόνο εκτός – κυρίως στο χορτάρι εµφανίζονται. Ωρα είναι να δούµε το ταλέντο των ακριβοπληρωµένων άσων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από