ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γυρνούν την πλάτη στην αγαπηµένη τους οµάδα. Για πρώτη φορά ύστερα από µία εικοσαετία δεν εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας των Κόκκινων Διαβόλων, γεγονός που ερµηνεύτηκε ποικιλοτρόπως.

Οι οπαδοί υποστηρίζουν πως είναι δείγµα ότι γυρνούν την πλάτη τους στην οικογένεια Γκλέιζερ η οποία έχει χρεώσει µε 700 εκατ. στερλίνες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας µετακυλήσει το χρέος τους προς τις τράπεζες στον σύλλογο, ενώ ο διευθύνων σύµβουλος της οµάδας αποδίδει το φαινόµενο στην οικονοµική κρίση.

«Μέχρι φέτος οι Γκλέιζερ αύξαναν τις τιµές των εισιτηρίων κάθε χρόνο και θα µπορούσαν να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί οι πιστοί οπαδοί εκδιώχθηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλους που ήταν έτοιµοι να καταβάλουν το υψηλό τίµηµα», λέει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωσης Φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντάνκαν Ντράσντο. Και καταλήγει: «Φέτος ωστόσο παρά το γεγονός ότι πάγωσαν οι τιµές των εισιτηρίων και παρά τη διαφήµιση που έγινε, χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας παρέµειναν απούλητα. Η αποτυχία να πουληθούν τα εισιτήρια διαρκείας είναι πολύ σηµαντική γιατί η παρουσία των Γκλέιζερ εξαρτάται από τις απαιτήσεις των φιλάθλων για εισιτήρια».

Η Γιουνάιτεντ πούλησε 51.800 εισιτήρια από τα 54.000 που είχε ως στόχο, ενώ το «Ολντ Τράφορντ» έχει χωρητικότητα 76.000.

Απαντώντας στον Ντράσντο, ο διευθύνων σύµβουλος Ντέιβιντ Γκιλ υπογράµµισε πως ο αριθµός των εισιτηρίων που πουλήθηκαν ξεπερνούν τη χωρητικότητα πολλών γηπέδων στην Πρέµιερ Λιγκ τονίζοντας πως η πτώση είναι παροδική και οφείλεται στην οικονοµική κρίση.