Διασπάθιση χρηµάτων της Μπαρτσελόνα από την προηγούµενη διοίκηση διαπιστώνουν οι ορκωτοί λογιστές που «ξεσκονίζουν» τα λογιστικά βιβλία της οµάδας τις τελευταίες εβδοµάδες.


Το πρώτο που διαπίστωσε ο Σάντρο Ροσέλ όταν ανέλαβε την προεδρία των µπλαουγκράνα στις αρχές του καλοκαιριού ήταν πως δεν υπήρχε ούτε σεντ στα ταµεία του δεύτερου πλουσιότερου συλλόγου του κόσµου, µε βάση τα έσοδά του!

Ετσι, αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 150 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες και τα συµβόλαια των ποδοσφαιριστών ενώ πούλησε µε «έκπτωση» 10 εκατ. ευρώ, στα 15 εκατ. ευρώ, τον Ουκρανό Τσιγκρίνσκι στην προηγούµενη οµάδα του Σαχτάρ για να πάρει ζεστό χρήµα. Ο Ροσέλ όµως έκανε και κάτι ακόµα. Εδωσε εντολή στον διεθνή οίκο ορκωτών λογιστών ΚΡΜG να ερευνήσει πού πήγαν τα χρήµατα της Μπαρτσελόνα. Το πόρισµα αναµένεται στο τέλος του µήνα αλλά τα πρώτα στοιχεία είναι ενδεικτικά για τον τρόπο µε τον οποίο διαχειρίστηκε τα χρήµατα του καταλανικού συλλόγου ο προηγούµενος πρόεδρός του Τζοάν Λαπόρτα. Σε περίοδο οικονοµικής κρίσης ο Λαπόρτα δαπάνησε µόνο πέρυσι 400.000 ευρώ για να µετακινούνται αυτός και άλλα στελέχη της Μπαρτσελόνα µε ιδιωτικό τζετ. Είναι ενδεικτικό πως σε ένα ταξίδι του στην Μπουρκίνα Φάσο για τα εγκαίνια ενός εκ των εκπαιδευτικών κέντρων που έχει δηµιουργήσει ο σύλλογος ξόδεψε 170.000-190.000 ευρώ, όσο είναι το ετήσιο µπάτζετ του συγκεκριµένου κέντρου!

Ο Λαπόρτα είχε ανοιχτούς λογαριασµούς στα καλύτερα κλαµπ της Βαρκελώνης στα οποία σύχναζε, όπως το Luz de Gas, τους οποίους κάλυπτε ο σύλλογος. Στον τελικό του Τσάµπιονς Λιγκ στη Ρώµη αγόρασε εισιτήρια αξίας ενός εκατ. ευρώ, τα οποία χρέωσε επίσης στον σύλλογο. Ο Λαπόρτα ήταν τόσο γενναιόδωρος ώστε είχε αγοράσει µε χρήµατα της οµάδας κοσµήµατα και ρολόγια αξίας 420.000 ευρώ, τα οποία έκανε δώρο σε διάφορους φίλους του. Στην τελευταία αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήµατος ξόδεψε για κέτερινγκ στις σουίτες του Καµπ Νου 42.000 ευρώ, ενώ έχει υποσχεθεί 600.000 ευρώ στην καταλανική οµοσπονδία ποδοσφαίρου, χρήµατα που πρέπει να δώσει η σηµερινή διοίκηση!

Ασφαλώς όλες αυτές οι αποκαλύψεις αλλά και αυτές που αναµένονται µε το πόρισµα της ΚΡΜG θα πλήξουν το προφίλ του Λαπόρτα, που φιλοδοξεί να ακολουθήσει καριέρα πολιτικού «ρευστοποιώντας» τις αγωνιστικές επιτυχίες που είχε η Μπαρτσελόνα επί προεδρίας του.

ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ

Ο Λαπόρτα ήταν τόσο γενναιόδωρος ώστε είχε αγοράσει µε χρήµατα της οµάδας κοσµήµατα και ρολόγια αξίας 420.000

ευρώ, τα οποία έκανε δώρο σε φίλους του