Μετά έναν χρόνο παραμονής στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ο Κώστας Πηλαδάκης ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την κορυφαία θέση της διοργανώτριας αρχής. Είναι ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος που δεν εξάντλησε τη διετή θητεία του, καθώς προηγήθηκαν οι Πέτρος Κόκκαλης και Γιάννης Βαρδινογιάννης. Στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας τόνισε ότι προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι τον αναγκάζουν να μη μπορεί να συνεχίσει τη θητεία στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας και τόνισε ότι θα παραμείνει για 10-15 ημέρες ακόμα, ώστε να γίνει κανονικά η κλήρωση του πρωταθλήματος στις 2 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του (πιθανοί υποψήφιοι οι κ.κ. Σπανός και Μποροβήλος).

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων στη θητεία του, ο κ. Πηλαδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των εισιτηρίων τη φετινή σεζόν, στη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, στις αλλαγές που έγιναν στον χώρο της διαιτησίας, στο θέμα των χορηγιών και της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ

«Δυστυχώς οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις (διέψευσε ότι θα αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στην Ολυμπιακή Αεροπορία του κ. Βγενόπουλου) και προσωπικοί λόγοι δεν μου δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσω. Το δίλημμα ήταν να συνεχίσω ή να μείνουν πίσω οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και να βάλω σε κίνδυνο τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Έτσι, αποφάσισα προχθές να αποχωρήσω, καθώς θεωρώ ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που μπορούν να συνεχίσουν το έργο μου», τόνισε ο κ. Πηλαδάκης. Και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να οδηγηθεί σε τεχνοκράτες, όπως συμβαίνει στα περισσότερα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Άνθρωπος χωρίς λάθη δεν υπάρχει. Προσπάθησα σε κάθε απόφασή μου να κρίνω όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικά και δεν είχα μία συντεταγμένη γραμμή με καμία ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους της Λίγκας, διότι σε όλες τις αποφάσεις βγαίναμε ενωμένοι. Η Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσει να βαδίζει σε σωστό δρόμο».

Τέλος, ζήτησε να δοθεί πίστωση χρόνου στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, στηρίζοντας τις επιλογές του στον χώρο της διαιτησίας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «… το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο καθαρά στην Ευρώπη» και ζήτησε να δεσμευτούν όλοι οι πρόεδροι πριν από το ξεκίνημα της νέας περιόδου ότι θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή πάνω στα θέματα της βίας.

Μπάμπης Κουβαράκης