Ο Γρηγόρης Μάκος είναι και τυπικά από χθες ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για πέντε χρόνια, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το ραντεβού για τον Λεονάρντο, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του Γιάννη Κομπότη.

Η μία από τις δύο μεγάλες επιθυμίες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, η απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου, έγινε πραγματικότητα. Η μεταγραφή όσο και αν φαινόταν σίγουρα πέρασε από συμπληγάδες και αυτό λόγω κάποιων απαιτήσεων που είχε ο Πανιώνιος.

Η συνάντηση των νομικών των δύο πλευρών και του εκπρόσωπου του ποδοσφαιριστή άρχισε στις 13.15 και τελείωσε στις 18.00! Οι διαβουλεύσεις ήταν μαραθώνιες και τελικά είχαν αίσιο τέλος, αφού αυτό που μέτρησε ήταν η μεγάλη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο Μάκος υπέγραψε τελικά συμβόλαιο συνεργασίας πέντε χρόνων. Θα εισπράξει 200.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 225.000 τον δεύτερο, 250.000 τον τρίτο, 275.000 τον τέταρτο και 375.000 τον πέμπτο χρόνο, συν κάποια μπόνους που θα φτάσουν το σύνολο των χρημάτων του κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης για τον Πανιώνιο 25% για ποσό μεγαλύτερο των 865.000 ευρώ, αλλά και ρήτρα από την ΑΕΚ ύψους 4 εκατ. ευρώ, αν κάποια ομάδα προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Επίσης, ο ποδοσφαιριστής παραιτήθηκε από 50.000 ευρώ, που του όφειλε η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Λίγο μετά την υπογραφή του ο Γρηγόρης Μάκος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ολοκληρώθηκε αυτό που έμοιαζε να παίρνει τη μορφή σίριαλ, νομίζω ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. Τώρα θέλω να δείξω σε όλους ότι η επιμονή της ΑΕΚ θα βγει σε καλό. Όλο αυτό το άγχος που πέρασα τελικά είχε την ομορφιά του, τώρα έχω κάποιες ευθύνες και θα τις αναλάβω. Στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θα προ σπαθήσουμε για το πρωτάθλημα και φυσικά να περάσουμε στους ομίλους του Εuropa League».

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, έστω και έπειτα από τόσες ημέρες. Η δεύτερη επιθυμία του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο Λεονάρντο, έχει πλέον σειρά. Χθες ο Νίκος Θανόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Κομπότη, αλλά ο τελευταίος ήταν σε κάποιο σοβαρό ραντεβού και δεν μπορούσε να μιλήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα ή το πολύ αύριο. Πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης εξέφρασε το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Βραζιλιάνο μέσο της ομάδας της Λιβαδειάς.

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Κατσουράνη, η ΑΕΚ θα εισπράξει από τον Παναθηναϊκό τελικά το ποσό των 875.000 ευρώ, από τα οποία τα 500.000 τώρα και τα υπόλοιπα τον Ιανουάριο, ποσό δηλαδή που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο από το 40% της μεταγραφής του στους «πράσινους». Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ να υπογράψουν τα νέα συμβόλαιά τους ο Παντελής Καφές, που θα εισπράξει 330.000 για κάθε ένα από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του, εκτός φυσικά από τα εξαιρετικά μπόνους που θα έχει, ο Νίκος Γεωργέας που θα πάρει 150.000 ευρώ τον χρόνο και ο Γιώργος Αλεξόπουλος που θα εισπράξει 180.000 ευρώ.

Ο ΓΙΟΥΡΚΑΣ

Στη συνέχεια θα πάρει σειρά το θέμα του δεξιού αμυντικού που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ. Στην Ένωση πολύ θα ήθελαν στη θέση αυτή να δουν τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν το ποσό που επιθυμεί ο παίκτης, δηλαδή περίπου 1 εκατ. ευρώ. Στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα πάντως θεωρούν ότι αν βρεθούν περίπου 700.000

ευρώ για έναν χρόνο, θα μπορέσουν να τον πείσουν να βάλει την υπογραφή του. ●●● Σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, έγινε πρόταση στον Νίκο Θανόπουλο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θεωρεί ιδιαίτερα τιμητική την προσφορά, αλλά θέλει χρόνο να το σκεφτεί γιατί να δει αν μπορεί να συνδυάσει την αντίστοιχη θέση του στην ΑΕΚ με αυτή, λόγω φόρτου εργασίας.

●●● Σήμερα θα συναντηθεί ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς με τον Νίκο Θανόπουλο και εκεί θα συζητηθούν όλα τα θέματα, όπως και αυτό του Στέλιου Μανωλά.

●●● Η Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ θα διεξαχθεί σήμερα στο γραφεία της στο Μαρούσι. Κυρίαρχο θέμα της είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των παλαιών μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης. Όσο για το θέμα του προπονητικού κέντρου το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί, μάλλον δεν θα γίνει, γιατί η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να δώσει στην ερασιτεχνική τα απαιτούμενα έγγραφα και θα μεταφερθεί για την επόμενη Γ.Σ.

ΑΚΡΙΒΟΣ

Στην ΑΕΚ πολύ θα ήθελαν στη θέση του δεξιού αμυντικού να δουν τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν το ποσό που επιθυμεί ο παίκτης, δηλαδή περίπου 1 εκατ. ευρώ