Στη μορφή που θα έχει το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη δεκαετία θα συμφωνήσει σήμερα η νεοσύστατη επιτροπή στρατηγικής της UΕFΑ την οποία συγκροτούν εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, των διοργανωτών των πρωταθλημάτων, των παικτών και των συλλόγων.

Πόλεμος παρασκηνίων που αναμένεται να καταλήξει σε ανακωχή με αμοιβαίες υποχωρήσεις θεωρείται η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι σύλλογοι εκπροσωπούνται στην επιτροπή στρατηγικής από την Τσέλσι, τον Άγιαξ, τη Μίλαν και την Μπαρτσελόνα.

Ο Πλατινί θα αφήσει τις ίδιες τις εθνικές ομοσπονδίες να επιλέξουν αν θέλουν να εκπροσωπούνται στο Τσάμπιονς Λιγκ (στον προκριματικό γύρο) και από τις νικήτριες των κυπέλλων.

Οποιαδήποτε απόφαση πάντως που θα ληφθεί πρέπει να είναι ομόφωνη και η επικύρωσή της θα γίνει από την εκτελεστική επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου.

Με τη νέα του μορφή το Τσάμπιονς Λιγκ θα παρουσιαστεί στη διοργάνωση 2009/2010 όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νέες συμφωνίες με τους χορηγούς.

Όσον αφορά το κύπελλο UΕFΑ, η απόφαση είναι να γίνει πιο κατανοητή η φάση των ομίλων. Έτσι, οι οκτώ όμιλοι των πέντε ομάδων από τις οποίες προκρίνονται οι τρεις πρώτες θα αντικατασταθούν από 12 ομίλους των τεσσάρων και θα προκρίνονται οι δύο πρώτες.