ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Η προβληματική χθες άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αντέδρασε σωστά στην τελευταία επίθεση της Παρτιζάν, αλλά ο Ούρος Τρίπκοβιτς, ίσως γιατί είχε τόσο χώρο ελεύθερο που το σκέφτηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε, έστειλε την μπάλα στο σίδερο και οι “πράσινοι” κράτησαν τη νίκη στο Βελιγράδι (94-90), υποχρεώνοντας τους Σέρβους στην πρώτη τους εφετινή ήττα!

Η αξιόμαχη ομάδα του Βελιγραδίου, που κάθε χρόνο χάνει παίκτες αλλά εμφανίζεται ολοένα και καλύτερη, χάρη στον εντυπωσιακό Πέκοβιτς και τον Παλάθιος που βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη και μάλιστα διεκδίκησε και πήρε την τύχη του αγώνα στα χέρια της. Έπειτα από τρία ελεύθερα σουτ τριών πόντων που κατά σειρά επιχείρησαν οι Ουίνστον, Γιασικεβίτσιτους και Σπανούλης, ο Πέκοβιτς έπειτα από άριστη πάσα του Παλάθιος τιμώρησε την (νέα) αμυντική ολιγωρία των πρωταθλητών Ευρώπης και ισοφάρισε σε 90-90. Το χρονόμετρο έδειχνε 13΄΄ για τη λήξη του αγώνα και ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ-αουτ για να σχεδιάσει την επίθεση, με εκδοχές για άμυνα της Παρτιζάν με μαν-του-μαν ή σε διάταξη ζώνης, όμως ο Βουγιόσεβιτς ήθελε την τελευταία επίθεση να την εκδηλώσουν οι παίκτες του.

Αμέσως έγινε φάουλ στον Διαμαντίδη, που ύστερα από 6/6 βολές δεν χάλασε το απόλυτο από τη γραμμή των βολών. Έκανε το 92-90 για τον ΠΑΟ και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη αφού ο Τρίπκοβιτς στα 2΄΄ έμεινε μόνος σε θέση για σουτ τριών πόντων. Ο ταλαντούχος Σέρβος βρέθηκε μόνος αφού οι “πράσινοι” δεν είχαν σωστές περιστροφές στην άμυνα, κοίταξε το καλάθι, “ζύγισε” την μπάλα και απογοήτευσε τους οπαδούς της Παρτιζάν που είχαν δημιουργήσει κολασμένη ατμόσφαιρα στη “Χάλα Πιονίρ”.

Στην αρχή βέβαια οι παίκτες του Ομπράντοβιτς με εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση είχαν παγώσει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Βελιγραδίου, με τον Μπετσίροβιτς να είναι ασταμάτητος και να οδηγεί τον ΠΑΟ στο +12 π. (21-9). Η βραδιά προμηνυόταν πιο εύκολη από το αναμενόμενο, αλλά ο Πέκοβιτς και ο Παλάθιος βρήκαν τις ευκαιρίες να χτυπήσουν και σιγά-σιγά η Παρτιζάν τρόχισε τη διαφορά με αποτέλεσμα το ματς να εξελιχθεί σε ντέρμπι ως το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 41-46, 70-69, 90-94 ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Παλάθιο 23 (2), Τέπιτς 2, Κέτσμαν 6 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Βελίτσκοβιτς 14 (2), Πέκοβιτς 28, Βίτκοβατς 8, Μπόζιτς 1, Μιλόσεβιτς, Βράνιες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σπανούλης 15 (1), Μπετσίροβιτς 16 (2), Μπατίστ 9, Ζίζιτς 4, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 16 (2), Ουίνστον 5, Τομάσεβιτς, Γιασικεβίτσιους 9 (1).