Διπλή ανατροπή από σκορ με διαφορά εννέα πόντων (31-40, 54-63) για την Τσιμπόνα χρειάστηκε να κάνει ο μέτριος (χθες) Άρης, για να πάρει τελικά την τρίτη νίκη (77-73) σε ισάριθμα παιχνίδια της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Οι «κίτρινοι» έβαλαν πλώρη για το Τop16 και για την κατασκευή νέου μεγάλου γηπέδου, αφού σήμερα η ΚΑΕ στέλνει έγγραφο στις συναρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας την πολυετή χρήση έκτασης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Το project του Άρη για το γήπεδο περιλαμβάνει και πρόταση για την κατασκευή του.

Το χθεσινό μάλλον αυθόρμητο αγωνιστικό σχέδιο του Άρη είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζερεμάια Μάσεϊ για ακόμη ένα παιχνίδι.

ΠΟΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ;

«Οι αριθμοί της στατιστικής τον αδικούν πάρα πολύ. Αυτά που κάνει και η αγωνιστικότητα που παρουσιάζει είναι πέρα από κάθε αριθμό», είπε ο Γιώργος Καλαϊτζής για τον «ιπτάμενο», και χθες, σέντερ του Άρη.

Ο Μάσεϊ σκόραρε 28 πόντους, μάζεψε ένδεκα ριμπάουντ, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι δεν δίστασε να εκδηλώσει επιθέσεις, όταν συμπαίκτες του έψαχναν μόνο την πάσα, αν κι ήταν αμαρκάριστοι.

«Είχαμε προβλήματα και στην επίθεση και στην άμυνα. Δεν έχει νόημα το τρία στα τρία, αν δεν βελτιωθούμε ως ομάδα», παραδέχθηκε ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ενώ ο Καλαϊτζής απέδωσε επακριβώς την εικόνα των γηπεδούχων, τονίζοντας: «Σήμερα έπαιζαν κίτρινες φανέλες και τελικά κέρδισε ο κόσμος του Άρη. Δεν παίξαμε καλά, κρατάμε, και κρατάμε μόνο τη νίκη. Κανείς, όμως, δεν θα θυμάται αργότερα την εμφάνιση. Μαζεύουμε φασούλι το φασούλι και θα διαπιστώσουμε αργότερα τον απολογισμό». Συνοπτικά οι «κίτρινοι» παρουσίασαν έντονο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθούν κατάλληλα οι Ράιτ και Τέρι. Η πρώτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Άρης αξιοποίησε επιθετικά τον Μάσεϊ, ενώ η Τσιμπόνα, χωρίς να τρέξει βγάζοντας το παιχνίδι της, παρακολουθούσε από κοντά με πρωταγωνιστές τους Κέλι και Αγιούζο. Τον Πορτορικανό ανέλαβε (και οργανωτικά καθήκοντα) στο 7΄40΄΄ ο Καλαϊτζής. Πήρε άριστα, αφού και την άμυνα «έδεσε» και φάσεις δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Βγήκε πρόωρα, προκαλώντας απορίες, αλλά τελικά «μίλησε» ο Μάσεϊ και η έδρα του «Παλέ».

Άρης (23/37 διπ., 3/19τρ., 22/30 β., 19-10 ριμ.): Καστλ 8, Τέρι 10, Τσαλδάρης 10(1), Σεραπίνας 4, Ράιτ 9, Καλαϊτζής 2, Ηλιάδης, Παντελιάδης, Μότολα 6, Μάσεϊ 28 (12/14 διπ., 0/1 τρ., 10 ριμ.), Αγαδάκος.

Τσιμπόνα (23/37διπ., 5/17 τρ., 10/12 β., 19-8 ριμ.): Γουόρεν 13, Κέλι 15 (1), Κράσιτς 5 (1), Άντριτς 3, Αγιούζο 13 (3), Καστροπίλ, Χόσκιν 8, Πριντς, Ρόζιτς 6, Μουαλομέροβιτς 10.

●●● Σε άλλο ματς του ομίλου του Άρη: Λεν Μαν-Λιέτουβος Ρίτας 77-83. Στους άλλους ομίλους: Α΄: Σούπερ έκπληξη με τη νίκη της Ολύμπια στη Λιουμπλιάνα επί της ΤΣΣΚΑ με 74-72. Στο άλλο ματς: Σιένα-Ζαλγκίρις Κάουνας 89-64. Γ΄ Ομιλος: Φενέρμπαχτσε-Ρόμα 85-66, Μπάμπεργκ-Ρεάλ 49-59.