ΠΑΛΗ

Ως πρόβα τζενεράλε για την ανάληψη της Πανεπιστημιάδας του 2013 χαρακτήρισε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η χώρα μας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Η Ελλάδα θα διοργανώσει το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης του χρόνου στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να δώσει ένα ακόμα δείγμα γραφής, προκειμένου να έχει τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση της Πανεπιστημιάδας. Όσο για τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ Αντώνη Τσαμεσίδη, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διοργάνωση ιδανική ευκαιρία για να δουν οι φίλοι της πάλης μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

ΣΕΓΑΣ

Τη συνέχιση της κατάληψης των γραφείων του ΣΕΓΑΣ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΑΣΕΑΔ- μεθαύριο Πέμπτη- αποφάσισαν οι φορείς που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για την ποινή στέρησης δυόμισι ετών της φίλαθλης ιδιότητας που επέβαλε η ΕΦΙΠ της ΕΟΕ στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή. Σε χθεσινή συγκέντρωση των εκπροσώπων των φορέων της κατάληψης αποφασίστηκε επίσης να επανέλθει το αίτημα συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό και επίδοσης ψηφίσματος, να παρευρεθούν όλοι οι φορείς στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΣΕΑΔ και να διεξαχθούν κανονικά οι διοργανώσεις του διημέρου 3-4 Φεβρουαρίου.

ΠΑΓΔΑΤΗΣ

Ο Μάρκος Παγδατής έχασε δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά τον αποκλεισμό του στον δεύτερο γύρο του ΟΠΕΝ της Αυστραλίας. Ο Κύπριος πρωταθλητής υποχώρησε στο Νο 21 της παγκόσμιας κατάταξης και χρειάζεται επειγόντως να «ρεφάρει» αυτή την αποτυχία ώστε να μη χάσει και άλλες θέσεις. Ο Παγδατής πάντως προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Ζάγκρεμπ, αφού νίκησε τον Γάλλο Σερά με 6-2, 7-5. Δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη έχασε και η Λένα Δανιηλίδου η οποία έπεσε στο Νο 39 στο μονό, ενώ αντίθετα κέρδισε μία στο διπλό (Νο 21).

ΤΖΟΥΝΤΟ

Ένα χάλκινο μετάλλιο, μία έβδομη και μία ένατη θέση είναι ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας τζούντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Τιφλίδα. Ο Θόδωρος Μασμανίδης ανέβηκε για μία ακόμα φορά στο βάθρο (3η θέση) στην κατηγορία των-90 κιλών. Ο Μασμανίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας του, όμως ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Γιούτα Γιαζάκι στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό. Στον τελικό των ρεπεσάζ νίκησε ακόμη έναν Γεωργιανό, τον Μίντια Μπονταβέλι και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.