Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ προσπάθησε να μεταφέρει στον κόσμο της ΑΕΚ ότι μεταγραφή θα γίνει μόνο αν υπάρξει κάτι ιδιαίτερο. Ο Ισπανός τεχνικός, που ήταν αποκαλυπτικός στις χθεσινές δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να έχει τόσο εύκολο δεύτερο γύρο, όσο υπήρξε ο πρώτος. Υπάρχει μεταγραφικά κάτι καινούργιο;

Εσείς γνωρίζετε ότι είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μιλάμε με τα ΜΜΕ. Είναι αλήθεια ότι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά οφείλουμε να δουλεύουμε με εχεμύθεια στον τομέα αυτό. Δεν πρέπει άλλωστε ο κόσμος να ασχολείται πρωτίστως με τις μεταγραφές.

Επιμένετε ακόμα στην άποψη ότι μπορεί η ΑΕΚ να μην κάνει καμία μεταγραφή;

Δεν θέλω την ποσότητα για την ποσότητα. Αν έρθει κάποιος στην ομάδα θα πρέπει να μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να κάνει τη διαφορά. Αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει συνωστισμός στο ρόστερ.

Πως πρέπει να αντιμετωπίσετε τον Ατρόμητο; Πάντα αρχίζω με σεβασμό, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Ο Ατρόμητος, όπως φανερώθηκε στο ματς του πρώτου γύρου, είναι ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι της, δίνει ένταση στον ρυθμό, οπότε δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Έμερσον;

Ο Έμερσον έχει βελτιωθεί, έχει ενσωματωθεί με τη υπόλοιπη ομάδα, αλλά του λείπει ο ρυθμός. Θα του δώσω κάποιες ευκαιρίες για να μπει στον κατάλληλο ρυθμό.

Στις τελευταίες προπονήσεις δείχνετε να πονοκεφαλιάζετε για το ποιον θα χρησιμοποιήσετε ως αμυντικό χαφ. Είναι αυτός ο μεγαλύτερος προβληματισμός σας;

Όχι, δεν είναι προβληματισμός αλλά ευθύνη, προκειμένου να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη που θα μας δίνει ισορροπία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Είναι λυπηρό που χάσαμε έναν παίκτη, τον Ζήκο, ο οποίος μας έδινε ηρεμία στον χώρο του κέντρου. Ωστόσο, θα βρούμε κάποιον κατάλληλο για να κάνει το ίδιο.

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Τούμπα και ο ΠΑΟ στην Ξάνθη,μπορεί να αλλάξει η βαθμολογία;

Πιστεύω ότι όλος ο δεύτερος γύρος θα είναι δυσκολότερος από τον πρώτο. Άλλωστε, φαίνεται ότι σε όλα τα παιχνίδια και οι τρεις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία δυσκολεύονται πολύ να νικήσουν. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τόσο εύκολο γύρο, όσο υπήρξε ο πρώτος.

Ευκαιρία

Μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά με τον Ολυμπιακό θεωρούν στην ΑΕΚ τον αυριανό (16.45 Supersport 1) αγώνα εναντίον του Ατρόμητου. Αυτό που προβληματίζει τον Ισπανό τεχνικό είναι το κέντρο της ομάδας του. Ο Μαντούκα θα παίξει στην κορυφή του ρόμβου, ο Ζούλιο Σέζαρ αριστερά και στα δεξιά ένας εκ των Έμερσον (αν δεν παίξει ως αμυντικός χαφ), Χετεμάι Λάκη. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να αγωνιστεί ο Σέζαρ πίσω από τους δύο επιθετικούς και ο Τόζερ αριστερά.

Οι υπόλοιποι: Σορεντίνο, Παουτάσο, ο Τζιωρζόπουλος, ο Δέλλας στο κέντρο της άμυνας και αν προλάβει ο Τσιρίλο θα είναι ο δεύτερος. Διαφορετικά ένας εκ των Μόρα, Παπασταθόπουλου θα τον αντικαταστήσει. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης.

Πον οκέφαλ ος για Ζουέλ α


Xωρίς τον Ζουέλα θα παραταχθεί η Ξάνθη σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό (16.45

– Ss). Ο μέσος από την Αγκόλα τραυματίσθηκε (θλάση στον δικέφαλο) στον αγώνα κυπέλλου με τον Ηλυσιακό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών της ακριτικής ομάδας θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Έτσι, ο Σάββας Κωφίδης αναζητά τον αντικαταστάτη του σε έναν εκ των Μπαϊκαρά ή Καζάκη. Στο μεταξύ, πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η πολιτεία διά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα βραβεύσει την Skoda Ξάνθη για το ήθος, τον σεβασμό, την κουλτούρα, το επίπεδο και την ανθρώπινη και αθλητική νοοτροπία που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί της προς την φιλοξενούμενη ομάδα, τους φιλάθλους, προπονητές και παράγοντες.