Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία να ικανοποιήσει την επιθυμία του Λορέντσο Σέρα Φερέρ και χτυπά σε πολλά μεταγραφικά μέτωπα, με στόχο να καταφέρει να αποκτήσει έναν ικανό επιθετικό.

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας ονόματα κυρίως από τα ΜΜΕ της χώρας που κατάγεται ή αγωνίζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής.

Το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι του Νταβίντ Στριχάβκα, ποδοσφαιριστή στης Μπάνικ Οστράβα. Σύμφωνα με άρθρο στο τσέχικο σάιτ Sportovninovity, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον επιθετικό της Μπάνικ, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 4-3-1983 και σε 16 αγώνες εφέτος έχει σημειώσει 7 γκολ. Έχει ύψος 1,90 και ζυγίζει 84 κιλά. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα δύο ομάδες έχουν ενδιαφερθεί. Η Λα Κορούνια και η ΑΕΚ και ότι άσχετα μ΄ αυτό υπάρχει περίπτωση ο παίκτης να πάει για να δοκιμαστεί στην Αγγλία στη Γουότφορντ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ

Η λίστα εμπλουτίστηκε χθες με το όνομα του Κολομβιανού επιθετικού της Ιντεπετιέντε Σάντα Φε, Λουίς Αλφρέδο Γιάνες. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο Ζε Μεγιόνγκ,

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι του Νταβίντ Στριχάβκα, ποδοσφαιριστή στης Μπάνικ Οστράβα

ο Μονταϊνί, ο Μπαμόγκο ενώ, παρ΄ ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση, ήρθε πάλι στο προσκήνιο το όνομα του Ντρούλιτς.

Μετά την αναφορά σε όλους αυτούς ήρθε ο Γιάνες να προστεθεί στη λίστα των υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστών στην «Ένωση». Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της «Εl Εspectador», στην Κολομβία, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 1 εκατ. δολαρίων (850.000 ευρώ) στην Ιντεπετιέντε για να αποκτήσει τον παίκτη. Όπως μάλιστα γράφεται, τις επόμενες ώρες άνθρωπος της ευρωπαϊκής ομάδας θα έρθει σε επαφή με τους διοικούντες την Ιντεπετιέντε και τον μάνατζερ του παίκτη για να επισημοποιήσουν την πρόταση. Ο παίκτης αυτός έχει γεννηθεί στις 29/10/1982 και πέτυχε 20 γκολ σε 4 αγώνες.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά τον Ζε Μεγιόνγκ, τα δημοσιεύματα από την Ισπανία αναφέρουν ότι η ΑΕΚ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς 1 εκατ. ευρώ, η οποία δεν ικανοποίησε τη διοίκηση της Λεβάντε, η όποια επιθυμεί τουλάχιστον 500.000 ευρώ περισσότερα στην περίπτωση αγοράς του παίκτη το καλοκαίρι. Άλλωστε ο νέος προπονητής της Λεβάντε Αμπέλ Ρεσίνο, φέρεται να είπε στον Καμερουνέζο επιθετικό πως τον υπολογίζει, αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ομάδας κάνει κινήσεις να αποκτήσει επιθετικό ποδοσφαιριστή, κάτι που δεν τον ικανοποιεί. Το καλό για την ΑΕΚ στην περίπτωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι ότι τόσο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ όσο και η Μπελενένσες φαίνεται ότι αποσύρονται από τη διεκδίκησή του.

●●● Μετά το τέλος της προπόνησης, στους Θρακομακεδόνες πήγε η ομάδα των νέων και έγινε εκπαιδευτικό διπλό στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές. Ένας από τη Βουλγαρία, ένας από τον Παναμά, ένας Έλληνας και ο Φοφανά Μπιαρανκέ. Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Φερέρ με τον Ίβιτς. Στη συνέχεια ο προπονητής της ΑΕΚ πήγε να δει το ματς του Θρασύβουλου με την Εθνική νέων.

Από ίωση προσβλήθηκε ο Λεωνίδας Καμπάνταης και δεν γυμνάστηκε χθες.

Δύο παικτών η αποκατάσταση φαίνεται ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο. Του Αλεξόπουλου, που έκανε χθες ασκήσεις στην πισίνα, και του Γεωργέα, που ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας. Το ίδιο έκανε και ο Ζήκος.

Ο Λαγός έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

ΙΣΟΠΑΛΗ Η ΠΑΡΙ

Η αντικατάσταση του Γκι Λακόμπ από τον Πολ Λε Γκουέν στην τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν δεν στάθηκε αρκετή ώστε η αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο γύρο του κυπέλλου UΕFΑ να επιστρέψει στις νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα. Σε εξ αναβολής αγώνα η Παρί Σ.Ζ. υποχρεώθηκε χθες σε εντός έδρας ισοπαλία από την Τουλούζ (0-0) και ισοβαθμεί στη 16η θέση με τη Ναντ, ενώ βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.