Νέα ατυχία για τον Παναγιώτη Λαγό. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ έπαθε υποτροπή στο τραύμα του και η αποθεραπεία του θα διαρκέσει περισσότερο.

Ο διεθνής μέσος της «Ένωσης», που ήρθε με όνειρα και ελπίδα για μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ, έχει βρεθεί όχι μόνο εκτός ενδεκάδας αλλά είναι τραυματίας και μάλιστα αρκετά σοβαρά. Είχε πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και προσωρινά φάνηκε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι σύντομα θα επανέλθει στην ενεργό δράση. Για το λόγο αυτό μπήκε πιο δυνατά στο πρόγραμμα της προηγούμενης εβδομάδας. Έτσι σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις έκανε κάποιες ασκήσεις με περισσότερη ένταση απ΄ ό,τι χρειαζόταν με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω για μία ή δύο εβδομάδες η αποθεραπεία του.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί σε ματς της ΑΕΚ ο Λαγός, ήταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον της Λάρισας (5-0) στο ΟΑΚΑ, στις 12-112006. Στο ματς αυτό ο παίκτης μπήκε αλλαγή στο 73΄, σημείωσε γκολ στο 85΄ και από τότε δεν αγωνίστηκε.

Ο ΕΜΕΡΣΟΝ

Το ευχάριστο νέο της χθεσινής προπόνησης είναι ότι ο Έμερσον ύστερα από αρκετό χρόνο απουσίας κατάφερε να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Έτσι τέθηκε στη διάθεση του Φερέρ. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και ο Γεωργέας, ο οποίος ξεκίνησε τρέξιμο, ενώ αντίθετα χρειάζεται χρόνο ο Άκης Ζήκος, που συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας του. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ

Παρ΄ ότι χθεσινό δημοσίευμα της «Λαπροβινσία», εφημερίδας της Λεβάντε, αναφέρει ότι η ΑΕΚ ετοιμάζει νέα πρόταση για τον Ζε Μεγιόνκ, τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν άσχημη τροπή για την ελληνική ομάδα. Χθες ευρωπαϊκά σάιτ, όπως για παράδειγμα του tuttomercatoweb, ανέφεραν ότι ο Ζε Μεγιόνκ ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αγγλία, αφού η Σέφιλν Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να προσφέρει 2 εκατ. λίρες (δηλαδή κοντά στα 2,8 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του Μαροκινού. Σε ό,τι αφορά τον Μονταϊνί, οι εφημερίδες της Αργεντινής αναφέρουν ότι θα αγωνιστεί βασικός στο φιλικό της Μπόκα Τζούνιορς με την Ιντεπεντιέντε και ότι ο πρόεδρος της Έμελεκ (η ομάδα από το Εκουαδόρ, που αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού), Φερτινάντι Ιντάλκο, έκανε δηλώσεις και ανέφερε ότι περιμένει την οριστική απάντηση για τον Μονταϊνί.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Η αυριανή προπόνηση θα είναι κλειστή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ το κάνει για να δοκιμάσει τον 18χρονο αμυντικό από το Μάλι, με γαλλικό διαβατήριο, Φοφανά Μπιαρανκέ. Ένα ακόμα όνομα που κυκλοφόρησε ότι ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι του Χαμπίμπ Μπαμοκό, από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο παίκτης έχει γαλλικό διαβατήριο, αγωνίζεται στην Μαρσέιγ, αλλά είναι τέταρτος στη σειρά επιθετικός και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να τον πάρει με ένα ποσό γύρω στις 200.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι. Είναι γεννημένος στις 8/5/1982 και το συμβόλαιό του με την Μαρσέιγ λήγει το καλοκαίρι του 2009. Εφέτος έχει αγωνιστεί σε 13 αγώνες και έχει πετύχει 3 γκολ.

●●● Ο Τόνι Σαβέβσκι και ο Έγκεν Γκέραρντ παρακολούθησαν προχθές το ματς Χαϊδαρίου- Νίκης Βόλου, θέλοντας να διαπιστώσουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Παναγιώτης Ζορμπάς που αγωνίζεται δανεικός στην ομάδα του Βόλου. Οι δύο άνδρες έφυγαν στο ημίχρονο και ο παίκτης μπήκε αλλαγή στο 60΄.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Κριπιντήρης του Χαϊδαρίου.

●●● Ο Φανούρης Βατσινάς διέψευσε χθες τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί συζητήσεων της ΑΕΚ και του ΟΦΗ για τον Ντρούλιτς.

Πάντως στην ΑΕΚ εξακολουθούν να έχουν στα υπόψη τον Σηφάκη, στην περίπτωση που φύγει ο Σορεντίνο, ενώ μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι αυτή του Ανέστη Αγρίτη και των Ονουάτσι, Ντα Κόστα και Κοτίτσα του Ιωνικού.

Ικανοποίηση και παράπονα


Αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του, στη συνέχεια έκανε τα παράπονά του και στο τέλος τούς προέτρεψε να προσπαθήσουν περισσότερο. Ο λόγος για τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ και τη χθεσινή ομιλία του στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σας. Σίγουρα είμαστε πολύ καλύτεροι απ΄ ό,τι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει πάντως να μιλήσω με κάποιους ξεχωριστά. Μερικοί από σας πρέπει να γίνουν πιο απλοί και άλλοι να βγάλουν περισσότερο το ταλέντο τους».

Αυτά ήταν τα αρχικά παράπονα του προπονητή, ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί: «Δεν επιτρέπεται να νικάμε με ένα και στη συνέχεια δύο γκολ διαφορά, και ο αντίπαλος στις κόντρα αντεπιθέσεις να κάνει τρία τετ α τετ. Επίσης, ο τρόπος που μπήκατε στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν ο καλύτερος. Ήσασταν βιαστικοί, ενώ έχουμε πει να παίρνετε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να είσαστε οργανωμένοι. Κάτι το οποίο κάνατε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Πιστεύω ότι θα βάζαμε γκολ ακόμα και αν δεν έμπαινε το αυτογκόλ».

Στο τέλος τούς είπε: «Απέχουμε αρκετά από τις πραγματικές μας δυνατότητες και από την εικόνα που παρουσιάζαμε στον πρώτο γύρο, ειδικά στους τελευταίους δύο μήνες. Για μας υπάρχει μόνο δουλειά για να φτάσουμε στα επίπεδα που ήμασταν στον πρώτο γύρο. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχατε πάθος, διάθεση, πιστεύατε στη νίκη και δεν σταματήσατε να προσπαθείτε γι΄ αυτή. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε κι έτσι ήθελα να παρουσιαστείτε και στην Τούμπα».