Αλλαγή πλεύσης στους ευρωπαϊκούς στόχους έθεσε χθες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης στην παρουσίαση του νέου προπονητή Τάκη Λεμονή, για τον οποίο είπε ότι έχει τα φόντα να γίνει διεθνούς κλάσης.

Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μίλησε για το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και αποκάλυψε ότι η συμφωνία με Λεμονή είναι διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης από την ΠΑΕ για ακόμα δύο χρόνια. Ο κ. Κόκκαλης

ΕΙΠΕ

Στόχος μας είναι η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Οι επιλογές θα πρέπει να είναι προσεγμένες και πολύ ψαγμένες. Στο παρελθόν έγιναν λάθη στο θέμα των μεταγραφών.

υποστήριξε ότι σκέπτεται να προχωρήσει σε μεταγραφή τύπου Ριβάλντο το ερχόμενο καλοκαίρι, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές τη χειμερινή περίοδο, έδειξε τον θυμό του για τον Τροντ Σόλιντ, διέψευσε σενάρια για Λουξεμπούργκο, παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και στήριξε για άλλη μία φορά τον στενό συνεργάτη του Γιώργο Λούβαρη. Ο κ. Κόκκαλης είπε:

Για την αλλαγή προπονητή: «Θεωρώ ότι ήταν απολύτως αναγκαία η απόφαση που πήρα για την αλλαγή του προπονητή. Ήθελα να αλλάξουν στην ομάδα ορισμένα πράγματα, τα οποία ήταν εμφανή και μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα, όσον αφορά τα αποτελέσματα και την ποιότητα του παιχνιδιού».

Για το συμβόλαιο του Τάκη Λεμονή: «Θα υπογράψουμε συμβόλαιο δύο ετών, με οψιόν του Ολυμπιακού για ανανέωση μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Σε ό,τι αφορά την ελληνικότητα των ομάδων, ο Ολυμπιακός θέλει να αναδείξει έναν Έλληνα προπονητή. Νομίζω ότι ο Λεμονής έχει τα φόντα να ανέβει και με τη στήριξη της διοίκησης να γίνει ένας προπονητής διεθνούς κλάσης. Ασφαλώς θέλει σκληρή δουλειά. Διαβάζω πάρα πολλά περί συστημάτων. Έχω μπερδευτεί. Κάθε ομάδα πρέπει να παίζει ανάλογα με τους παίκτες που έχει. Πιστεύω στον Τάκη, για την επίτευξη των στόχων μας που είναι η κατάκτηση του νταμπλ και για να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο».

Για την πορεία στην Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός έκανε κακή πορεία στην Ευρώπη με απογοητευτικά αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη. Είναι η πρώτη φορά που δεν σημειώσαμε ούτε μία νίκη στην έδρα μας και αποκλειστήκαμε από Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή πορεία σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΥΕΦΑ. Πρώτος στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια δύσκολη διοργάνωση. Το ΟΥΕΦΑ είναι πιο βατή διοργάνωση και θα ήταν ιδανικό να κατορθώσουμε αυτό που πέτυχε η Γαλατάσαραϊ, με την κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Για τις εσωτερικές διοργανώσεις: «Ορισμένοι τις έχουν υποβαθμίσει. Έχει γίνει μια παρανόηση. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα με την κατάκτηση τίτλων και κυπέλλων. Στην Ευρώπη όλοι επιθυμούμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευρωπαϊκές ομάδες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν αυτές οι ομάδες, που αγωνίζονται σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, είναι ότι παίζουν σε πρωταθλήματα πολύ πιο ανταγωνιστικά από το δικό μας. Την εφετινή σεζόν το Πρωτάθλημα δείχνει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε χωρίς κόμπλεξ στο Καραϊσκάκη».

Για τις μεταγραφές: «Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μέχρι το τέλος της σεζόν με αυτούς τους παίκτες που έχει. Δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Στο τέλος του Πρωταθλήματος θα αποφασίσουμε τι χρειάζεται η ομάδα. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Οι επιλογές θα πρέπει να είναι προσεγμένες και πολύ ψαγμένες. Στο παρελθόν έγιναν λάθη στο θέμα των μεταγραφών. Από τα λάθη όλοι μαθαίνουμε. Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στο παρελθόν σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης. Το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να γίνει μεταγραφή τύπου Ριβάλντο».

Για τις Ακαδημίες: «Σύντομα θα προχωρήσουμε και σε ορισμένες συνεργασίες με ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν πολύ ανεπτυγμένα δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Βερμιούλεν θα συνεχίσει στις Ακαδημίες. Δεν είχαμε καμία επαφή με τον κύριο Όγιος».

Για τη Σούπερ Λίγκα: «Είναι μια προσπάθεια που έγινε από όλες τις ομάδες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Είναι βέβαιο ότι οι διοικήσεις των ομάδων θέλουν να έχουν πιο οργανωμένο και ποιοτικότερο πρωτάθλημα. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα της καταπολέμησης της βίας και να ανεβάσουν τις οικονομικές απολαβές τους από τις πηγές που υπάρχουν στον χώρο του ποδοσφαίρου ». Για το θέμα της διαιτησίας: «Ο Ολυμπιακός έχει σταθερή στάση στο θέμα της διαιτησίας. Οι διαμαρτυρίες, οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις έπειτα από αγώνες δεν αποφέρουν αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπάρΤΡΙΤΗ χει σωστή συνεννόηση με την ΕΠΟ, που έχει την πλήρη ευθύνη της διαιτησίας, ώστε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπιστούν ορισμένα εμφανή λάθη. Λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα πέναλτι. Η διαιτησία παίζει την ομάδα μας 5050».

Για τον Λουξεμπούργκο: «Τέτοια σενάρια δεν υπάρχουν. Μην ρωτάτε εμένα για αυτό το θέμα, αλλά αυτούς που γράφουν ολόκληρα κατεβατά».

Για τον Ριβάλντο και το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Εκτιμώ πάρα πολύ τον Ριβάλντο. Συζήτησα δύο φορές μαζί του για να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα ορισμένα πράγματα στην ομάδα. Θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος τι ακριβώς θέλει. Το θέμα του τεχνικού διευθυντή το μελετάμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε προπονητή. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα πρόσωπο ενδιάμεσο μεταξύ της διοίκησης και της ομάδας. Η επιλογή του είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι ενός προπονητή». Για τον Σόλιντ: «Για προπονητή δεν έχω κάνει ποτέ δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Με τον κ. Σόλιντ αν δεν βρούμε σωστή λύση, θα λύσουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρετε. Δυστυχώς η παρουσία του κ. Σόλιντ επί 1,5 χρόνο δεν μας έδειξε πως κάτι άλλαξε προς το καλύτερο. Εξάλλου και ο ίδιος δεν είχε έρθει από ομάδες που του ψώνιζαν από το πάνω ράφι». Για τον κ. Λούβαρη: «Ακούστηκε πως ο κ. Λούβαρης έφαγε τον κ. Σόλιντ. Εκτιμώ τον κ. Λούβαρη και δεν ενεργεί αυτόβουλα σε σημαντικά θέματα. Ο κύριος Σόλιντ έφαγε τον εαυτό του».

Τελειώνει με Σίκοφ


Ταξίδι-αστραπή στα Σκόπια αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Λούβαρης προκειμένου να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του Βάντσε Σίκοφ. Ο 21χρονος Σκοπιανός στόπερ θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού επέλεξε τον Βραζιλιάνο μέσο Λεοζίνιο της Ρεσίφε για δοκιμή στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι εμπόδιο στη μετακίνηση του 23χρονου χαφ αποτελεί η βραζιλιάνικη ομάδα γιατί έχει υπερβολικές απαιτήσεις.

Απάντηση από τον δικηγόρο του Σόλιντ για το θέμα της αποζημίωσης περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Ολυμπιακός.

Στο μεταξύ οι Κωνσταντίνου, Ντομί συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού εν όψει του αυριανού πρώτου αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λεμονής απέκλεισε τους Τζόρτζεβιτς, Καστίγο, Νε για να τους ξεκουράσει, τους Ριβάλντο (ενόχληση στο γόνατο), Στολτίδη (ενόχληση στον τετρακέφαλο) και τους ανέτοιμους Γεωργάτο, Πάντο, Πατσατζόγλου