Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου πέρασε χθες η Κέρκυρα για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς στον επαναληπτικό αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης επικράτησε 2-1 του Ιωνικού (πρώτο παιχνίδι 00). Η ομάδα των «Φαιάκων» κατάφερε να πάρει τη νίκη με δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς η απόδοσή της να φτάσει σε εξαιρετικά επίπεδα. Στον χθεσινό αγώνα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Ιωνικού σε βάρος των παικτών της ομάδας τής Νίκαιας και του προέδρου της ΠΑΕ, Χρήστου Κανελλάκη. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες στη βασική τους ενδεκάδα, έπαιξαν συγκρατημένα, έχοντας την προσοχή τους στη θωράκιση της αμυντικής τους γραμμής και στις γρήγορες αντεπιθέσεις. Από την πλευρά του ο Ιωνικός, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν… φλύαρος στις τελικές του προσπάθειες, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Σερεμέτ.

Στο 16΄ η Κέρκυρα προηγήθηκε με καταπληκτικό γκολ του Κουτσουρέ, ο οποίος άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα του Ιωνικού. Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Έτσι, στο 41΄ η Κέρκυρα με γρήγορη αντεπίθεση κατάφερε να σημειώσει το δεύτερό της γκολ με τον Τζαβέλα (0-2).

ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σερεμέτ. Οι καλύτερες στιγμές για τους γηπεδούχους ήταν το σουτ του Ουκάρ στο 60΄, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας και το φάουλ του Ντα Κόστα στο 77΄ που έδιωξε σε κόρνερ ο Σερεμέτ. Στο 86΄ ο Ντα Κόστα πέρασε ωραία την μπάλα στον Μπαστιανίνι, ο οποίος με άψογο πλασέ μείωσε σε 2-1.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουκουλάκη (Ηρακλείου), που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κουτσουρέ, Πετρά, Τζαβέλα και Σερεμέτ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ραμίρεζ, Παβιό, Πουλόπουλος, Βουρεξάκης, Νατσούρας, Ζαβάνιο (46΄ Μπαστιανίνι), Μελαμπιανάκης, Ουκάρ, Φαμπίνιο (46΄ Ντα Κόστα), Φανγκουέιρο (48΄ Κολέτσης), Ονουάτσι.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σερεμέτ (84΄ Σιντιμπέ), Βιτουλίδης, Αναστασιάδης, Τζαβέλας, Πετράς (88΄ Φούφουλας), Τόσκας, Κουτσουρές, Καγκιούσης, Σκούφαλης, Βαρτζιώτης, Μπούρμπος.