Επιστροφή στο… μέλλον για τον Βίμπρισα Στεφάνοφ, που μέσω του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας το βλέμμα του στο μελλοντικό φάιναλ φόρ της Αθήνας. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Πίνι Γκέρσον ως αντικαταστάτης του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του, με την επίσημη λύση- κοινή συναινέσει- του συμβολαίου του).

Ο πρώην πλέι μέικερ της ΑΕΚ (με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2001) επιστρέφει στην Ελλάδα για τέσσερις μήνες, με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων». «Η εμπειρία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας. Δεν με ενδιέφερε τόσο ότι έχει ξαναπαίξει στην Ελλάδα όσο το γεγονός ότι έχει εμπειρία υψηλού επιπέδου, δουλεύει πολύ σκληρά και θα μας βοηθήσει σημαντικά. Είχαμε φθάσει σε σημείο να παίζει ο Πεν κοντά στα 40 λεπτά και χρειάζεται να έχουμε περισσότερες δυνατότητες να τον ξεκουράζουμε», τόνισε ο Πίνι Γκέρσον για την επιλογή του.

«ΘΕΛΩ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ»

Ο 33χρονος Σκοπιανός (που έχει περάσει και από ΜΖΤ, Ρομποτνίσκι, Καρσίγιακα, Σιένα και Ούλκερ, ενώ με τους Ιταλούς έπαιξε στα φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και του Τελ Αβίβ) αντιμετώπιζε κάποια οικογενειακά προβλήματα, με αποτέλεσμα φέτος να έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα με πολλές φιλοδοξίες φέτος. Η πρόταση των ανθρώπων της ομάδας και η θετική ενέργεια που μου έδωσαν με βοήθησε να λύσω τα προβλήματα μου. Τώρα θέλω να προσφέρω πίσω στην ομάδα αυτήν την ενέργεια. Έχω παίξει σε πολλά φάιναλ φορ, αλλά θέλω πολύ να κερδίσω ένα. Γι΄ αυτό ήρθα. Ξέρω τους παίκτες και τον κόουτς. Θα δουλέψω σκληρά για να καλύψω το χαμένο έδαφος και να μπορέσω γρήγορα να τους βοηθήσω» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σκοπιανού (μπορεί να παίξει άμεσα σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, αλλά δεν θα αγωνιστεί απόψε) στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Μέσα σε όλα υπάρχει και το αποψινό παιχνίδι με τη Λε Μάν στο ΣΕΦ (20.45Supersport

3) με το γαλλικό σύλλογο να επιστρέφει στον Πειραιά μετά από 30 σχεδόν χρόνια, όταν είχαν παίξει την περίοδο 1978- 1979. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην εξάδα του Κυπέλλου πρωταθλητριών.

Αυτήν τη φορά η νίκη δεν δίνει εξάδα, αλλά κρατάει ζωντανό τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της 1ης θέσης (πολύ δύσκολο πάντως μετά τη χθεσινή νίκη της Ταού στην Κωνσταντινούπολη) του ομίλου του, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντικό εχέγγυο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Δεν συζητάμε για το πόσο απαραίτητη μάς είναι η νίκη. Απλώς θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί του 2007 και κυρίως να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την έδρα μας, στην οποία έχουμε τώρα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια για Ευρώπη και πρωτάθλημα», τόνισε ο Πίνι Γκέρσον που ζήτησε από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τη Λε Μαν, θυμίζοντας ότι «Η Λε Μαν επικράτησε της Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη και αυτό δείχνει πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Το απέδειξε άλλωστε στην πρώτη μεταξύ μας αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους. Απλώς παίζει γρήγορο μπάσκετ και αυτό το τέμπο είναι που αρέσει και σε εμάς».

«ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ»

Ο αρχηγός Μανώλης Παπαμακάριος παραδέχτηκε ότι η ομάδα δεν σκέφτεται ακόμα τις διαφορές για την καλύτερη δεύτερη θέση: «Ακόμα δεν ξέρουμε πού θα τερματίσουμε και είναι λογικό πρώτα να κυνηγάμε τη νίκη. Απλώς καλό είναι, αν έχουμε μεγάλη διαφορά όπως στην Πολωνία, να επιδιώκουμε να την κρατάμε».

Ο Γιάννης Μπουρούσης στάθηκε στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα στην προσπάθειά τους να μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση της πρόκρισης και δεν έκρυψε τη χαρά του που: «Θα ξαναβρώ τον πρώην συμπαίκτη μου στην ΑΕΚ Σάντρο Νίτσεβιτς. Όμως του είπα και στην προπόνηση ότι θα τον στενοχωρήσουμε». Για να δούμε…