O Παναθηναϊκός θέλει νίκη απόψε στη Ρώμη προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ που κρατάει από την περίοδο 1990- 2000. Τότε οι «πράσινοι» είχαν σερί 20-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι μια νίκη απόψε επί της Λοτομάτικα Ρόμα (21.45SuperSport

1) δεν θα σημαίνει μόνο την κατάκτηση (και μαθηματικά) της πρώτης θέσης στον όμιλο της Ευρωλίγκας, αλλά και την κατάρριψη του ρεκόρ, αφού το σερί θα γίνει 21-0.

Χωρίς τον τραυματία Μπατίστ λοιπόν ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ντέγιαν Μποντίρογκα και την παρέα του. Η Ρόμα στα τελευταία ματς εντυπωσιάζει και ο Ζελικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να το επισημάνει αυτό: «Έγιναν ορισμένες αλλαγές και σίγουρα τώρα αγωνίζονται πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι στην αρχή της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα εναντίον της Μακάμπι είχαν εξαιρετική εμφάνιση και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον αμυντικό τομέα. Μπορεί τα κλειδιά να είναι οι Μποντίρογκα, Χόκινς, Τσάτμαν, αλλά διαθέτουν και ψηλούς με καλό σουτ όπως ο Μαυροκεφαλίδης. Κατά συνέπεια θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όλους», σχολίασε ο τεχνικός των «πρασίνων», ο οποίος θα προσπαθήσει να φέρει το ματς κοντά στα καλάθια, κυρίως, με Ντικούδη και Τσαρτσαρή.

«ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ»

Πώς αντιμετωπίζουν στην ιταλική ομάδα το παιχνίδι: «Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει μόνο δώδεκα ισάξιους παίκτες, αλλά τολμώ να πω πως κι η δεύτερη πεντάδα μπορεί να φτάσει από μόνη της στην επόμενη φάση. Θα χρειαστεί να παλέψουμε πολύ για να πετύχουμε την τρίτη σερί νίκη και θέλουμε τη συμπαράσταση των φίλων μας. Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη». είπε ο Ντέγιαν Μποντίρογκα. «Ο μοναδικός τρόπος για να νικήσεις μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός είναι να είσαι συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και να αποφύγεις τα ανόητα λάθη», είπε ο προπονητής της Ρόμα, Γιασμίν Ρέπεσα. Να σημειώσουμε ότι οι «πράσινοι» θα έχουν την ενίσχυση περίπου πεντακοσίων φίλων τους, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Ρώμη είτε μεμονωμένα είτε με οργανωμένα γκρουπ.