Eπιχείρηση ανασύνταξης αρχίζει σήμερα στην ΑΕΚ εν όψει των δύο εντός έδρας αγώνων που ακολουθούν, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας. Ωστόσο, το οικονομικό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Στην ΑΕΚ λοιπόν θέλουν να εκμεταλλευτούν τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς με ΟΦΗ και Ατρόμητο,

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Ονόματα παικτών που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ, έχουν κυκλοφορήσει αρκετά από τα ΜΜΕ, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Το θέμα όμως είναι ότι ο ένας μετά τον άλλο, είτε κλείνουν σε άλλους συλλόγους είτε το σκέφτονται σοβαρά να έρθουν στην Ελλάδα

για να καλύψουν το χαμένο έδαφος σε περίπτωση απώλειας του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ο οποίος θα αγωνιστεί με Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Η ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δημιούργησε πρόβλημα, ψυχολογικό κυρίως, στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων». Γι΄ αυτό άλλωστε ο Φερέρ, αλλά και ο Νικολαΐδης προσπάθησαν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, να αναστρέψουν το κλίμα. Στη σημερινή πρώτη προπόνηση της εβδομάδας θεωρείται σίγουρο ότι ο προπονητής θα μιλήσει στους παίκτες του με στόχο την ανάκαμψη της ψυχολογίας τους. Άλλωστε στην ομιλία της Κυριακής, είχε πει ότι θα συζητήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές ιδιαιτέρως. Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο μεταξύ Βλάνταν Ίβιτς και Παπασταθόπουλου δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο και μάλλον θα υπάρξει τιμωρία με κάποιο πρόστιμο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Στον μεταγραφικό τομέα, η ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει ποδοσφαιριστές για να ενισχυθεί, με πρώτο στόχο τον επιθετικό, αλλά το οικονομικό φαίνεται ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ονόματα παικτών που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ, έχουν κυκλοφορήσει αρκετά από τα ΜΜΕ, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Το θέμα όμως είναι ότι ο ένας μετά τον άλλο, είτε κλείνουν σε άλλους συλλόγους είτε το σκέφτονται σοβαρά να έρθουν στην Ελλάδα είτε δεν μπορεί να καλυφθεί το συμβόλαιό τους, αφού το κασέ τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πού πήγαν τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε η ΑΕΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα έχει πάρει ομολογιακό δάνειο (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι το χρέος αυτό πρέπει να καλυφθεί. Παράλληλα τα έξοδα είναι πολλά. Η ΑΕΚ πληρώνει ενοίκιο στο ΟΑΚΑ, ποσοστά στην ερασιτεχνική, έχει να εξοφλεί τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί μέσω συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές της, το προπονητικό τιμ, το πριμ για το Τσάμπιονς Λιγκ σε νυν και πρώην παίκτες και προπονητές, και φυσικά έχει και όλα εκείνα τα έξοδα και τους μισθούς μιας ανώνυμης εταιρείας. Όλα αυτά λοιπόν αναγκάζουν την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση να είναι ιδιαίτερα «σφιχτή» στα χρήματα που θα διαθέσει.

Για τους λόγους αυτούς, η διοίκηση της Ένωσης προσπαθεί να φέρει στην ομάδα κάποιους παίκτες, κυρίως με τη μορφή δανεισμού, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί ο Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Για να καλύψει όμως η ΑΕΚ το συμβόλαιο κάποιου καλού ποδοσφαιριστή, έστω και με τη μορφή δανεισμού, έστω και μέχρι το καλοκαίρι, τα χρήματα είναι αρκετά. Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται περί 1 εκατ. ευρώ ή 1,5 εκατ. ευρώ ή και περισσότερα, δεν υφίστανται. Το ποσό που μπορεί να διαθέσει η ΑΕΚ για έναν δανεικό ποδοσφαιριστή δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ και με πολύ «ζόρι» τις 400.000 ευρώ. Αυτό φαίνεται και στις επαφές του Ίλια Ίβιτς, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξετρυπώσει «λαβράκι». Ο τεχνικός διευθυντής βλέπει ότι τα γνωστά ονόματα χάνονται.

Ο Ρούμπιο πήγε στην Κρουζ Αζούλ, ο Βάργκας έχει υψηλό κασέ. Για την περίπτωση του Μονταΐνι, τα πράγματα ακόμα είναι ρευστά. Η ΑΕΚ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κρατά στάση αναμονής. Χθες, οι εφημερίδες της Αργεντινής έγραφαν για τον παίκτη ότι ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει και πάλι η πρώην ομάδα του, η Έμελεκ από το Εκουαδόρ, αλλά αυτός μετέχει στην προετοιμασία της Μπόκα Τζούνιορς. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να μείνει στην Μπόκα, αν του δοθούν οι ευκαιρίες.

Το τελευταίο όνομα που ακουγόταν ιδιαίτερα και ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο, λόγω καλών σχέσεων με την Μπενφίκα, είναι του Φραντσίσκο Φονσέκα. Παρ΄ ότι γράφτηκε ότι ο παίκτης θέλει να έρθει στην ΑΕΚ, τα γεγονότα ήρθαν να ανατρέψουν τα πράγματα.

Η Πορτογαλική εφημερίδα «Ο΄Jogo», σε χθεσινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Μεξικανός επιθετικός είναι μια ανάσα από την Τίγκρες, ομάδα της πατρίδας του.