ΛΑΘΟΣ

«Ιστορικό λάθος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FΙFΑ Ζεπ Μπλάτερ την απόφασή του να μην απονείμει ο ίδιος το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους παίκτες της Εθνικής Ιταλίας στην τελευταία διοργάνωση, στη Γερμανία. Ο Ελβετός παράγοντας, που παραβρέθηκε χθες στη Ρώμη σε ειδική εκδήλωση για να τιμηθούν οι 23 Ιταλοί παίκτες και ο προπονητής τους Μαρτσέλο Λίπι για την κατάκτηση του τροπαίου, δήλωσε πως έχει ζητήσει συγγνώμη από την πολιτική και την αθλητική ηγεσία της Ιταλίας και εξήγησε πως την απόφασή του την είχε λάβει πριν από την έναρξη του τελικού γιατί φοβόταν πως θα αποδοκιμαστεί από τους Γερμανούς φιλάθλους, όπως συνέβη στην τελετή έναρξης.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Τον Γάλλο πρώην πρωταθλητή του τένις Γιανίκ Νοά προσέγγισε η Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να τον πείσει να αναλάβει πόστο στον γαλλικό σύλλογο. Ο Νοά θεωρείται ειδικός στην τόνωση της ψυχολογίας των αθλητών και ο πρόεδρος της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ Αλέν Καϊζάκ πιστεύει πως η παρουσία του είναι απαραίτητη για να βγει η ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Ο Νοά, νικητής του Ρολάν Γκαρός το 1983, είχε συνεργαστεί με την Παρί Σ.Ζ. για τον ίδιο λόγο και το 1995.

ΥΠ΄ ΑΤΜΟΝ

«100 εκατ. ευρώ γι΄ αυτό;» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της χθεσινής «Μάρκα» που αναφερόταν στη νέα ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Κορούνια. Ο αθλητικός διευθυντής της «Βασίλισσας» Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς κάλεσε πρωί πρωί στο γραφείο του τον Φάμπιο Καπέλο για να δώσει εξηγήσεις, ενώ την προπόνηση των παικτών επέβλεψε ο βοηθός του Ιταλού Τόνι Γκράντε. Οι φήμες έχουν φουντώσει πως στο επόμενο στραβοπάτημα της Ρεάλ ο Καπέλο θα μαζέψει τα πράγματά του για την Ιταλία.

«ΚΑΝΤΟΝΑ»

Λάρσον όπως… Καντονά. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τον 35χρονο Σουηδό να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα και έσπευσε να τον παρομοιάσει με τον Καντονά. Ο Λάρσον έχει συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ μέχρι τις 12 Μαρτίου αλλά ο πρόεδρος της Χέλσινγκμποργκ που έχει τα δικαιώματά του, Στεν Ίνγκε Φρέντιν, δεν αποκλείει ο Σουηδός να παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ μέχρι το τέλος της περιόδου.