Μπορεί η ΑΕΚ να έχει θέσει ως προτεραιότητα αυτή την περίοδο την ανεύρεση σέντερ φορ- ο Ίλια Ίβιτς εξετάζει τα βιογραφικά των Βάργκας, Ρούμπιο, Φονσέκα, Κέπα- ωστόσο το επόμενο πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει έχει να κάνει με την άμυνα. Σχεδόν ολόκληρη η αμυντική γραμμή αναζητά νέο συμβόλαιο το επόμενο καλοκαίρι, με τις περιπτώσεις του Τραϊανού Δέλλα και του Μπρούνο Τσιρίλο να είναι οι πρώτες στη λίστα και αυτές για τις οποίες θα απαιτηθούν πολλά χρήματα.

Πώς έχει η κατάσταση;

Ακόμη και ο αναπληρωματικός του Στέφανο Σορεντίνο- ο Ιταλός εξακολουθεί να αναζητά τον δρόμο της επιστροφής του στην πατρίδα- Σάκης Χιώτης έχει το δικαίωμα από τώρα να διαπραγματευθεί είτε την παραμονή του στην ΑΕΚ είτε τη μεταπήδησή του σε άλλη ΠΑΕ, το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως και οι Μόρας, Δέλλας, Έμερσον, Μαντούκα, Καμπάνταης, Σαπάνης, Ντελίμπασιτς και Τσιρίλο.

Μπροστά από τους τερματοφύλακες υπάρχουν οι Δέλλας και Τσιρίλο. Ίσως το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του, ο Δέλλας έχει τονίσει ότι δεν τον απασχολεί αυτή τη στιγμή το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος για να πάρει τις όποιες αποφάσεις. Ο Δέλλας δεν θα πει όχι σε μια πρόταση από το εξωτερικό, όμως αν δεν υπάρξει αυτή, τότε θα παραμείνει στην ΑΕΚ, αφού αυτή είναι η επιθυμία του.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι και ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος έχει όρο στο συμβόλαιό του για μονομερή ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο. Όπως όμως όλοι γνωρίζουν, η μονομερής ανανέωση δεν έχει ισχύ. Επομένως, και ο Ιταλός μπορεί από τώρα να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με όποιες ομάδες τού κάνουν πρόταση, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι. Όμως σε αντίθεση με τον Σορεντίνο, ο Τσιρίλο έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του Βαγγέλη Μόρα, ενός ποδοσφαιριστή μόλις 25 ετών, ο οποίος καλύπτει πολλές «τρύπες» στην ομάδα και που μέχρι τώρα η διοίκηση δεν τον έχει πλησιάσει να του μιλήσει για το συμβόλαιό του. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα, μέχρι και για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά από την ΑΕΚ δεν έχουν συγκινηθεί. Είναι δεδομένη η επιθυμία του Μόρα να μείνει στους «κιτρινόμαυρους» και αυτό ίσως παίξει σημαντικό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά τους υπολοίπους, ο Έμερσον έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει στην ΑΕΚ, ζητώντας αύξηση των αποδοχών του, ενώ ο Λεωνίδας Καμπάνταης έδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει, αλλά με τη δουλειά του κατάφερε να υπερφαλαγγίσει τους Ντελίμπασιτς και Καπετάνο, και να γίνει βασικός. Του αξίζει κάποια ανταμοιβή με ένα νέο συμβόλαιο. Σε ό,τι αφορά τον Μαντούκα, η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει 1 εκατ. ευρώ για να τον κρατήσει, εκτός αν ο Σάντος πει ότι δεν τον υπολογίζει στην Μπενφίκα και πέσει η τιμή του. Σύντομα πάντως θα υπάρξουν εξελίξεις στις ανανεώσεις των συμβολαίων, πράγμα που θα γίνει μόλις τελειώσουν οι μεταγραφές της ομάδας.

Οι απουσίες αλλάζουν τα πλάνα του Φερέρ


Φερέρ δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, πέραν από τους τρεις βαθμούς αύριο (19.00,

Supersport 1) στην Τούμπα, αφού θέλει η ΑΕΚ να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου και να επωφεληθεί από τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα για μία ακόμη φορά είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να αλλάξει τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Όπως όλα δείχνουν, για τον Ηλία Κυριακίδη το παιχνίδι στην Τούμπα θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαταστήσει την εικόνα του μετά την άσχημη εμφάνισή του κατά της Άντερλεχτ στο τελευταίο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νεαρός θα κληθεί να πάρει τη θέση του τραυματία Ζήκου στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Άλλωστε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα δύσκολο και θα χρειαστεί ένας ποδοσφαιριστής που να έχει σαφώς πιο πολλές εμπειρίες από τον Πλιάτσικα- τον οποίον ο Ισπανός είχε επίσης στα υπόψη- στη νευραλγική θέση του αμυντικού μέσου.

Από εκεί και πέρα, ο Σορεντίνο είναι έτοιμος και το ερώτημα είναι αν θα προτιμηθεί αντί του Χιώτη. Η συμμετοχή του Τσιρίλο είναι σίγουρη στο κέντρο της άμυνας και μάλλον και του Τζιωρτζιόπουλου αριστερά. Δεξιά θα αγωνιστεί ένας εκ των Μόρα, Παουτάσο, Πλιάτσικα. Ο άλλος κεντρικός αμυντικός θα είναι ένας εκ των Παπασταθόπουλου, Δέλλα, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αφού ο Φερέρ δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που έχουν λίγες προπονήσεις στα πόδια τους. Δεξιά στο κέντρο θα παίξει ο Λάκης, αριστερά ο Τόζερ, μπροστά τους στον ρόμβο ο Ζούλιο Σέζαρ και στην επίθεση οι Καμπάνταης και Λυμπερόπουλος. Θέση πάντως διεκδικούν και οι Μαντούκα, Χετεμάι.