Το γκραν πρι του τίτλου! Ο μαραθώνιος της Σούπερ Λίγκας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και οι μονομάχοι της πρώτης θέσης επιστρέφουν στη σέντρα από διαφορετική αφετηρία. Από το πρώτο μισό της διαδρομής έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση με τον Ολυμπιακό να παραμένει στην κορυφή του πίνακα, έχοντας αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και οκτώ από τον τρίτο Παναθηναϊκό.

Ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να καλύψουμε και στο ποδόσφαιρο έχουν ανατραπεί και μεγαλύτερες διαφορές.

Προγνωστικά είναι δύσκολο να γίνουν αφού θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα παρουσιαστούν οι αντίπαλοι μετά το διάλειμμα για τις εορτές, αλλά και τις διορθωτικές κινήσεις που ενδεχομένως θα κάνουν στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.

Το πιο καθοριστικό κομμάτι φαίνεται ότι θα είναι αυτό που θα διανύσουν στο πρώτο δίμηνο, αφού στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα συναντήσουν και τις πιο επικίνδυνες στροφές στην ειδική διαδρομή του τίτλου.

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι στον πρώτο γύρο έχουν πετύχει από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ στον δεύτερο θα κληθούν και οι τρεις να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια στα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, την Καλαμαριά και τη Λάρισα.

Όλα αυτά όμως είναι στη θεωρία, γιατί στην πράξη πολλά μπορεί να συμβούν.

Δύσκολο ξεκίνημα


Για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει μακριά από τον Πειραιά την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Από τα αποτελέσματα των τριών συγκεκριμένων αγώνων αναμένεται να κριθούν πολλά όσον αφορά τη νέα προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους. Οι «κόκκινοι» θέλουν να πανηγυρίσουν άλλο ένα πρωτάθλημα, αλλά για να το καταφέρουν θα πρέπει να μπουν με το δεξί στις νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός θα συναντηθεί με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ έναν μήνα αργότερα (4 Μαρτίου)

θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Από τα 15 ματς του δεύτερου γύρου οι «κόκκινοι» θα δώσουν τα επτά στο γήπεδό τους και τα οκτώ μακριά από την έδρα τους, τα πέντε εκ των οποίων θα είναι και εκτός Αττικής.

Έξι ματς εκτός Αττικής!


Αν για την ΑΕΚ είναι θετικό γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έχει τα δύο ντέρμπι με τους συνδιεκδικητές του τίτλου στην έδρα της, αυτό που σαφώς προβληματίζει είναι πως από τα 15 παιχνίδια που απομένουν, τα οκτώ είναι εκτός έδρας και μάλιστα εξ αυτών τα έξι εκτός Λεκανοπεδίου (τρία στη Θεσσαλονίκη, κατά σειρά με ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Καλαμαριά).

Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι σαφώς μήνεςφωτιά για την ομάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ, αφού αρχίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, φιλοξενεί εντός ΟΦΗ και Ατρόμητο και από 28/1 μέχρι 25/2 έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα: Με Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (28/1), με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (4/2), με Εργοτέλη στην Κρήτη (10/2) και με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (18/2).

Άλλη μία δύσκολη δυάδα αγώνων είναι για την ΑΕΚ οι διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις με Λάρισα (25η αγωνιστική) και Κέρκυρα (26η) αν και μεταξύ αυτών των δύο παιχνιδιών μεσολαβούν 14 ημέρες διακοπής του πρωταθλήματος(18/3- 1/4)

λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής στο πλαίσιο του Εuro 2008 με την Τουρκία (24 Μαρτίου) και τη Μάλτα (28 Μαρτίου). Ο κύκλος των καθοριστικών ματς για την ΑΕΚ ολοκληρώνεται με την αποστολή στην Ξάνθη την 29η αγωνιστική.

Καθοριστικός Ιανουάριος


Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» κάνουν λόγο για έναν καυτό Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι στον πρώτο μήνα του 2007 δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ντέρμπι και το μόνο ουσιαστικά επικίνδυνο ματς είναι αυτό με την Ξάνθη στα Πηγάδια (20/1). Βεβαίως, αυτή η νοοτροπία έχει περάσει στον ΠΑΟ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως οποιαδήποτε απώλεια στα ματς αυτού του μήνα θα βάλει οριστικά τέλος στις όποιες επιδιώξεις για διάκριση στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει 8 ματς εντός έδρας, όμως στα επτά παιχνίδια που θα δώσει μακριά από το ΟΑΚΑ περιλαμβάνονται:

Τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ (22η αγωνιστική) και Ολυμπιακό (24η), καθώς και τέσσερα ματς εκτός Αττικής:

α. Δύο ματς στη Θεσσαλονίκη, κατά σειρά με ΠΑΟΚ (20η) και Καλαμαριά (27η).

β. Το παιχνίδι στη Λάρισα (29η αγωνιστική), όπως φυσικά και το ματς με την Ξάνθη.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια του β΄ γύρου που έχει ο Παναθηναϊκός, το μόνο θεωρητικά εύκολο και εντός Λεκανοπεδίου (δεν θα χρειαστούν δηλαδή μετακινήσεις) είναι με τον Ιωνικό (την άλλη Κυριακή, 14 Ιανουαρίου), την ομάδα που νίκησε στο ΟΑΚΑ τον πρώτο γύρο τους «πράσινους», βυθίζοντάς τους σε μια περιπέτεια από την οποία δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βγουν.