Στην Ξάνθη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων, καθώς εκτός από το γεγονός ότι η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που αυξάνει το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου αγώνα. Είναι ο Τάκης Λεμονής που θα κάθεται στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», ο οποίος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου κρατούσε στα χέρια του τις τύχες της ακριτικής ομάδας. Η παραίτηση του 47χρονου προπονητή από την τεχνική ηγεσία της SΚΟDΑ Ξάνθης, μετά τον νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για το κύπελλο, άνοιξε «πληγές». Από τη μια ο Έλληνας τεχνικός καταλόγισε στον μεγαλομέτοχο της ακριτικής ΠΑΕ κ. Πανόπουλο υποτιμητικές δηλώσεις που έθιγαν την επαγγελματική του αξιοπρέπεια και παρεμβάσεις στο έργο του και από την άλλη με ανακοινώσεις η ΠΑΕ SΚΟDΑ Ξάνθη τοποθετήθηκε ειρωνικά απέναντι στον Έλληνα προπονητή. «Θερμή» υποδοχή

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι βέβαιο πως η υποδοχή του κ. Λεμονή στο γήπεδο των Πηγαδιών της Ξάνθης από τους οπαδούς της ομάδας δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο φανατισμός αναμένεται να είναι έντονος αλλά παράλληλα ελπίζεται να αποφευχθούν ακρότητες, καθώς υπάρχουν πολλοί στην ακριτική πόλη που αναγνωρίζουν την προσφορά του κ. Λεμονή στην ομάδα, ο οποίος όταν την ανέλαβε ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και με τη λήξη του πρώτου γύρου την έφερε στην 6η θέση, ισόβαθμη με το Αιγάλεω.

Γεγονός είναι ότι την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα παίξει με νέο σχήμα ανάπτυξης, με στόχο να φύγει από την ακριτική πόλη με τους τρεις βαθμούς στις βαλίτσες του. Προβλέψεις για την ενδεκάδα είναι δύσκολο να γίνουν καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι σκέψεις του Τάκη Λεμονή και ποιους συνδυασμούς έχει στο μυαλό του για την καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου υλικού που έχει στη διάθεσή του. Αν υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν πρέπει να ανησυχούν για τη συμμετοχή τους στην αρχική ενδεκάδα, είναι οι Νικοπολίδης, Σέζαρ, Στολτίδης, Ριβάλντο και Καστίγιο. Από ΄κεί και πέρα εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη είναι η συμμετοχή των Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου, οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας που τους έχει συστήσει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Από την ίδια αφετηρία ξεκινούν για μία θέση στην ενδεκάδα οι Ζεβλάκοφ, Ντομί, Πάντος, Καψής, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Ταραλίδης, Μάριτς, Καφές, Νε, Μπουλούτ, Οκκάς και Παππάς. Αντίθετα δεν υπολογίζονται οι ανέτοιμοι Πατσατζόγλου, Μπαμπαγκίντα και φυσικά ο νεοαποκτηθείς Τοροσίδης για τον οποίο υπάρχει συμφωνία με την ομάδα της Ξάνθης.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού, αυτά θα συζητηθούν μετά το παιχνίδι με τη SΚΟDΑ Ξάνθη. Η άφιξη του προέδρου της ΠΑΕ κ. Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ είναι σίγουρο πως θα δρομολογήσει τις εξελίξεις, καθώς θα υπάρξει συνάντηση με τον Τάκη Λεμονή, όπου θα συζητηθούν όλες οι περιπτώσεις που έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό με πρώτη και καλύτερη του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου Κλέμπερσον. Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται προσεκτικά, προκειμένου να μη γίνουν τα λάθη παρελθόντων ετών.

Να σημειωθεί ότι στον Ολυμπιακό δεν αφήνουν στο περιθώριο περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά αυτές θα υλοποιηθούν μάλλον το καλοκαίρι, όταν θα υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις από το έμψυχο υλικό της ομάδας αφού λήγουν αρκετά συμβόλαια παικτών.