Σε συνέντευξή του στο CBS Morning Show, ο ηθοποιός Ουίλ Σμιθ είπε ότι εάν οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων «συνεχίσουν τις τρελές δηλώσεις για τείχη και μουσουλμάνους» -αναφερόμενος προφανώς στον Ντόναλντ Τραμπ, τότε θα «αναγκαστεί να εισέλθει στην πολιτική σκηνή».

Σε ερώτηση για ποια θέση θα ήθελε να είναι υποψήφιος, απαντά: «Σίγουρα πρέπει να είμαι ο πρόεδρος».

Παράλληλα, ο Σμιθ -ο οποίος με την σύζυγό του Τζέιντα Πίνκετ είχε στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα- σημείωσε ότι υπάρχει κάτι παραπάνω που θέλει να επιτύχει, ότι έχει «πολλά ακόμα να προσφέρει», γεγονός που από κάποιους μεταφράζεται ότι θα μπορούσε να θελήσει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο ηθοποιός -που πολλοί θεωρούν ότι φέτος θα είναι υποψήφιος για Όσκαρ- είπε: «Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αυξάνω την ικανότητά μου να είμαι χρήσιμος στον κόσμο».

«Καθώς κοιτάζω το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό» δήλωσε. «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μέλλον εκεί έξω για μένα. Ίσως με χρειαστούν. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που έχω εξοργιστεί σε σημείο που δεν μπορώ να κοιμηθώ. Επομένως αισθάνομαι ότι, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, θα πρέπει να συμμετάσχω σε μία συζήτηση με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο» είπε, δείχνοντας ότι οι δηλώσεις του μπορεί να μην είναι και τόσο χιουμοριστικές.