Το αλάτι αποτελεί παγκοσμίως το πιο δημοφιλές καρύκευμα, και αναπόσπαστο κομμάτι της δυτικής διατροφής καθώς όχι μόνο προσδίδει νοστιμιά στο φαγητό αλλά συμβάλλει και στην καλή συντήρηση τόσο αλμυρών όσο και γλυκών τροφών. Το νάτριο, το κύριο συστατικό του άλατος, είναι απαραίτητο στοιχείο για το ανθρώπινο οργανισμό καθώς βοηθά στη βέλτιστη λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος και σε συνδυασμό με το χλώριο συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας νερού και μετάλλων στο σώμα μας.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ