Με μεγάλες απουσίες θα ταξιδέψει στην Αθήνα η Εθνική Ολλανδίας για τον κρίσιμο αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 με τη Γαλανόλευκη στις 16 Οκτωβρίου. Εκτός από το μετρονόμο της ομάδας, Φρένκι ντε Γιονγκ ο οποίος τραυματίστηκε πριν από δέκα μέρες, νοκάουτ όπως έμαθα έχουν τεθεί για τον ίδιο λόγο ο Μέμφις Ντεπάι και ο Κόντι Γκάκπο. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στο δραματικό παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ και αναμένεται να παραμείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες.

Θα στηρίξει

τον ισλανδό αμυντικό

Ο Παναθηναϊκός ανανεώνει το συμβόλαιο του Μάγκνουσον, όπως είχε κάνει και με εκείνο του Αϊτόρ, όσο ο Ισπανός παρέμενε εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι μια πολιτική του συλλόγου αυτή, προκειμένου να επιβεβαιώνει ότι ένας τραυματισμός, όσο σοβαρός και να είναι, δεν αλλάζει το παραμικρό στη σχέση του με τον σύλλογο. Και είναι κάτι που αρχίζει ως φιλοσοφία από την ίδια την ηγεσία της ΠΑΕ. Ανεξάρτητα από τη θέληση του προπονητή, που έτσι κι αλλιώς είναι εκείνος που πρώτος εισηγήθηκε και για τον Μάγκνουσον, η διοίκηση από την επομένη κιόλας του τραυματισμού έβαλε μπροστά την ανανέωση και του Ισλανδού. Σε λίγο καιρό, άλλωστε, θα αρχίσουν και τα… δύσκολα των ανανεώσεων. Οπότε θέλουν στον Παναθηναϊκό να τελειώνουν το συντομότερο με τα λεγόμενα «εύκολα»,  όπως του Μάγκνουσον.

Στα ξένα ελληνικό ταλέντο

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Βέλγιο έχει καταγωγή από την Ελλάδα και τραβάει πάνω του όλο και περισσότερα βλέμματα με τα κατορθώματά του. Ο λόγος για τον 15χρονο Κωνσταντίνο Καρέτσα που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της χώρας με τη φανέλα της Γκενκ Β’ και προχθές πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή στο παιχνίδι με την Ντέντερ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει ήδη γράψει ιστορία ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου ενώ μετράει τρία γκολ και μία ασίστ σε επτά ματς πρωταθλήματος. Αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον επιθετικό, διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ξεχωρίζει για την ταχύτητά του.

Ο Αργεντινός που αρέσει

To εγκώμιο του Ματίας Αλμέιδα έπλεξε δημοσίευμα στην Ιταλία, αναγνωρίζοντας τη δουλειά του αργεντινού τεχνικού τον τελευταίο χρόνο στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «interlive.it», που ασχολείται με τα θέματα της Ιντερ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Αλμέιδα είναι προπονητής για μεγάλα πράγματα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «είναι προορισμένος, χωρίς αμφιβολία, για μια μεγάλη ομάδα και, ίσως, αυτό θα μπορούσε να είναι – σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον – η ίδια η Ιντερ». Ο Αλμέιδα έχει αγωνιστεί για δύο χρόνια (2002-04) με τη φανέλα της Ιντερ (έχει φορέσει τη φανέλα και των Λάτσιο, Πάρμα, Μπρέσια), συνεπώς, όπως διαπιστώνω, στην Ιταλία παρακολουθούν στενά την πορεία του στην προπονητική.

Δράση και επιτυχίες

Εξαιρετικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν και από την κατάκτηση 18 μεταλλίων (δύο χρυσά – πέντε ασημένια – 11 χάλκινα) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ) U18 που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη. Σε ένα διήμερο γεμάτο δράση οι έλληνες πρωταθλητές έδειξαν ότι έχουν υψηλό επίπεδο και κατέκτησαν συνολικά 18 μετάλλια! Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσει θετικές κριτικές από όλους τους συμμετέχοντες.

Οι αγώνες του διημέρου ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να παρέχονται όλες οι ανέσεις και ταυτόχρονα να υπάρχει και η εναλλακτική δράση, όπως επεφύλασσε η GAMMA.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Αγγελίνα Τσελεκίδη (-40.8) και ο Κωνσταντίνος Γερόδημος (+43.1).

Ετοιμος να επιστρέψει

ο Φέτελ

Τι κι αν είχε βρει ως πρόφαση τις οικολογικές ευαισθησίες του, πριν από ένα χρόνο, για να δηλώσει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση της Formula 1 για να αφοσιωθεί στο περιβάλλον; Τελικά, ένα χρόνο μετά, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχοντας ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στις πίστες. Συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), που συμμετέχουν super cars! Mάλιστα,  ο πρόεδρος μιας κορυφαίας ομάδας ανέφερε ότι ήδη έχουν προσεγγίσει τον Φέτελ, με στόχο να του δηλώσουν την πρόθεσή τους ώστε να τρέξει από το 2024 για λογαριασμό τους, οδηγώντας μία από τις δύο Porsche 963. Ο κορυφαίος πιλότος έχει δηλώσει ότι του λείπει η δράση και ιδίως η αίσθηση της οδήγησης ενός μονοθέσιου της Formula 1. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η F1 ήταν το κέντρο της ζωής μου, αλλά μόλις βγεις έξω, συνειδητοποιείς ακόμη περισσότερο πόσο μεγάλος είναι ο υπόλοιπος κόσμος και πόσο μικρή είναι η F1»! Πάντως, όπως είδα, ο 36χρονος πιλότος, πριν από λίγες ημέρες απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα, οδηγώντας δοκιμαστικά ένα μονοθέσιο της Red Bull από το οποίο έμεινε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις του.

Απώλεια στον στίβο

Από τους πιο αγαπητούς προπονητές στον χώρο του στίβου ήταν ο Μπάμπης Σδρόλας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ενας προπονητής που άφησε για δεκαετίες το στίγμα του στον ελληνικό στίβο και ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τον κορυφαίο έλληνα αθλητή υψηλών εμποδίων, Κώστα Δουβαλίδη. Μάλιστα, τον γύμναζε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με γνώσεις στα σύνθετα και τα εμπόδια, με αγάπη γι΄αυτό που έκανε και σεβασμό προς τους αθλητές και τους συναδέλφους του,  ο Μπάμπης Σδρόλας στη διάρκεια της καριέρας του γύμνασε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, ωστόσο τον θυμόμαστε όλοι δίπλα στον Δουβαλίδη.

Υπό την καθοδήγησή του, ο Δουβαλίδης συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και συνέτριψε αρκετές φορές το πανελλήνιο ρεκόρ.