Σκοπός του σνακ δεν είναι να αντικαταστήσει ένα γεύμα αλλά να καλύψει το αίσθημα της πείνας ώστε να μη νιώθει κανείς άβολα περιμένοντας το μεσημεριανό ή το βραδινό, το οποίο μπορεί να απέχει λίγες ώρες. Οταν, ωστόσο, μετατρέπεται σε «κύριο πιάτο», οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία είναι πολλές. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη. Ενα κρουασάν, για παράδειγμα, έχει πολλαπλά αρνητικά χαρακτηριστικά. «Πέρα από τις θερμίδες που δίνει, είναι πλούσιο σε ζάχαρη, ανθυγιεινό λίπος και συστατικά που τροφοδοτούν την οξείδωση και την κυτταρική φθορά. Επομένως, πρόκειται για μια λανθασμένη επιλογή, σε αντίθεση με ένα τοστ ή ένα μπολ με δημητριακά ή ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δημήτρης Γρηγοράκης και αναφέρει πως στις μέρες μας «έχουμε τροποποιήσει τα παραδοσιακά σνακ της μεσογειακής διατροφής με ό,τι πιο πρόχειρο και πιο γρήγορο μπορούμε να βρούμε».

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ