Θα μπορούσε όλα να λυθούν με λίγες εβδομάδες ακόμη υπομονή. Να μην υπάρχει καμιά «σκιά» αναφορικά

με την ετοιμότητα και

καταλληλότητα ενός γηπέδου που πρέπει να είναι στο 100%. Χωρίς καμιά αμφισβήτηση, δίχως την παραμικρή έκπτωση.

Στο γήπεδο της ΑΕΚ αυτές οι προϋποθέσεις πολύ απλά δεν υφίστανται. Είναι ξεκάθαρο πως το «γιατί» δόθηκε η προσωρινή άδεια λειτουργίας παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα. Θα μπορούσαν να γίνουν οι αλλαγές, να τρέξουν όλοι προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες και μετά τα πάντα να πάρουν τον δρόμο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η τοποθέτηση διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων ύψους τριών μέτρων σε κάποιες κερκίδες ή το ύψος της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου, σίγουρα αποτελούν θέματα που δεν μπορεί κάποιος να τα προσπερνά χωρίς σκέψη.

Τουλάχιστον αν αυτός κατέχει μια θέση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Το γεγονός πως δεν θα εμφανίζονται φίλαθλοι φιλοξενούμενης ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι κάτι που λύνει από μόνο του το πρόβλημα.

Εδώ μιλάμε για ζητήματα ασφαλείας και εάν τηρείται η νομοθεσία.

Η άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης, πάντως, δόθηκε, μολονότι αυτή είναι προσωρινή.

Η ΑΕΚ και οι αρμόδιοι έχουν περιθώριο έξι μηνών για να ρυθμίσουν κάθε εκκρεμότητα, να φτιάξουν όσα προβλέπονται. Δεν μπορεί… Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα απαγορεύεται η παραμικρή καθυστέρηση. Αλλωστε, η διακοπή του πρωταθλήματος ευνοεί την κάθε εργασία που απαιτείται.

Το θέμα είναι στον επόμενο έλεγχο όλα να είναι σύμφωνα με τις επιταγές του νομοθέτη. Και να ακούσουν την άποψη των μηχανικών. Οχι να φτάσουμε στο σημείο η προσωρινή άδεια να παραταθεί και άλλο, με άλλα λόγια να γίνει κάτι σαν… μόνιμη! Γιατί εδώ τα περιθώρια θα έχουν γίνει λάστιχο…