Η τραγωδία που αποτελεί τη δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη του ποιητή, μετά τον «Αίαντα», παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην Επίδαυρο. Το αρχαίο θέατρο είχε κατακλυστεί από κόσμο (γύρω στις 8.000 το πρώτο βράδυ και sold out το δεύτερο) που από νωρίς κατέφθανε στην αργολική γη. Η κίνηση στους δρόμους ήταν αξιοσημείωτη με τους τροχονόμους να προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα αυτοκίνητα στο από νωρίς γεμάτο πάρκινγκ. Η πρεμιέρα της Παρασκευής ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, ενώ είχε προηγηθεί επανειλημμένως χειροκρότημα που «απαιτούσε» την έναρξή της.

Το χειροκρότημα ωστόσο δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της παράστασης, ακολουθώντας κάθε επεισόδιο ή χορικό, επιβεβαιώνοντας την «επιθεωρησιακή» διάθεση και διάταση του κοινού: να χειροκροτά έπειτα από κάθε νούμερο… Αυτό το ίδιο κοινό χειροκρότησε όρθιο στην υπόκλιση τον θίασο, μη μπορώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. Εναν ενθουσιασμό που είχε στην αφετηρία του τις «Αγριες Μέλισσες» με δύο από τις «αδελφές Σταμίρη» και τον «Βόσκαρη» επί σκηνής, και μαζί το όφελος (;) να οδηγήσει κάποιους (για πρώτη φορά ίσως) στο αρχαίο θέατρο και στο είδος. Αλλωστε αυτή η «Αντιγόνη» είχε φωτογραφιστεί, σχεδόν από την ανακοίνωσή της, ότι διαθέτει «τηλεοπτικό» θίασο. Να όμως που η απόδοση αυτού του θιάσου υπαγορεύθηκε πρωτίστως από μια ασαφή, ειρωνική και απροσδιόριστη διδασκαλία-σκηνοθεσία, το αποτέλεσα της οποίας χάθηκε στη μετάφραση.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό της Παρασκευής ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Φιλαρέτη Κομνηνού καθώς στην παράσταση έπαιζαν ο γιος της Γιώργος Παπαγεωργίου και η γυναίκα του Δανάη Μιχαλάκη – εκεί ήταν και οι γονείς της νεαρής ηθοποιού, όπως ήταν και οι οικογένειες του θιάσου. Εκεί ακόμα η Εύα Νάθενα και ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, ο παραγωγός της «Αντιγόνης» Γιώργος Λυκιαρδόπουλος με την οικογένειά του, αλλά και η Νατάσα Παζαΐτη. Ακολουθούν δύο ακόμα παραγωγές (12-13/8 και 19-20/8) για να κλείσουν τα Επιδαύρια 2022 και να σημάνει η ώρα του απολογισμού.