Στην πρώτη του θητεία ως χεντ κόουτς του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Βόβορας «πλήρωσε» αγωνιστικά την έλλειψη καθαρού πλέι μέικερ, καθώς είχε επιλέξει να παίζει ο Σαντ Ρος αυτόν τον ρόλο. Πλέον σαφώς πιο έμπειρος και με τη βοήθεια και του μέντορά του (και τεχνικού διευθυντή της ομάδας) Αργύρη Πεδουλάκη φρόντισε από τώρα να είναι έτοιμος για του χρόνου.

Οι πρωταθλητές έκλεισαν για την επόμενη διετία τον Πάρις Λι, τον 27χρονο αμερικανό γκαρντ της Μονακό που εντυπωσίασε φέτος στους Μονεγάσκους και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του και στα παιχνίδια των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός (Παπαπέτρου 19π., Μποχωρίδης 12 π.) άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου με άνετη νίκη 109-79 επί του Αρη (Κέλι 19 π., Τζούιστον 13 π.) και ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει αύριο τη δουλειά.

Οι Πράσινοι τελείωσαν τον αγώνα ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο όταν με 14/17 σουτ προηγήθηκαν με 34-13 και από εκεί και πέρα ο κόουτς Βόβορας έκανε δοκιμές και έδωσε και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες από τους οποίους ήθελε να δει πράγματα όπως ο νεοαποκτηθείς Σίβα (11 π. με 3/5 τρ.).

Στη Ρόδο, στο ντέρμπι της περιφέρειας μεταξύ δύο από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, η Λάρισα (Μούντι 20 π., Κρουμπάλι 16 π.) έκανε το μπρέικ με τρομερή άμυνα επικρατώντας του Κολοσσού (Γουίλιαμς, Ποτ και Μαργαρίτης από 11 π.) με 71-63.

Απόψε (20.00, ΕΡΤ3) η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα Πάτρας και την Τετάρτη ο Ολυμπιακός το  Περιστέρι.

Ψυχικό – Τρίτωνας (που έκαναν το 3-2 απέναντι σε Ελευθερούπολη και Χαρίλαο Τρικούπη) θα παίξουν στον τελικό ανόδου για το τελευταίο εισιτήριο ανόδου στην Α1.  Σώθηκε το Αγρίνιο που «έριξε» τον Φίλιππο Βέροιας.

Γ.Λ.