Ενας διαφορετικός τελικός είναι αυτός που θα παρακολουθήσουμε αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Καμιά σχέση δεν έχει με τους προηγούμενους, ανεξάρτητα με το αν βρισκόταν (τότε) στον πάγκο είτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου είτε (πέρυσι) ο Πάμπλο Γκαρσία. Η διάθεση όλων είναι διαφορετική. Τα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα. Και γενικά επικρατεί μια κατάσταση που μοιάζει με «τέλος εποχής» για αρκετούς. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα που… ερχόταν ενώ στις μέρες μας και ένα 24ωρο πριν από το μεγάλο ραντεβού με τους Πράσινους, ένα σύνολο που έχει κάνει τον κύκλο του.

Συμβαίνει. Προφανώς και στο πλάνο είναι να συνεχίσει, γνωρίζει όμως άριστα ο Λουτσέσκου πως αρκετοί θα αποχωρήσουν και μάλλον θα κληθεί να χτίσει από την αρχή μια νέα ομάδα, εκ νέου κάτι δυνατό. Ο τελικός ίσως αποτελεί ένα «αντίο». Ακόμη όμως κι αν δεν… υπάρχουν αντίο στον δρόμο μας, καλό είναι να δούμε σε ποιους σκοπεύει να στηριχθεί ο τεχνικός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μάλλον στα δικά του παιδιά, στους σωματοφύλακές του!

Αρχικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Είναι χρόνια κάτω από τα δοκάρια, πέρασε τα πάνω και τα κάτω του, έχει θαυμαστές και πολέμιους ο διεθνής γκολκίπερ, το βέβαιο όμως είναι πως τον εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό ο Λουτσέσκου. Δεν είναι τυχαίο πως με την επιστροφή του στην Τούμπα ο τεχνικός, τον Πασχαλάκη έχρισε ξανά βασικό «άσο», ούτε που σκέφθηκε να τον αλλάξει και ακόμη και στις γκέλες (που όλοι οι παίκτες κάνουν, άλλωστε), θέλησε να τον στηρίξει. Τώρα, οι πάντες επιμένουν πως ο Πασχαλάκης θα αποχωρήσει. Ο Ρουμάνος, πάντως, ποντάρει σε αυτόν.

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ο Βιεϊρίνια είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του Δικεφάλου και τον έχει υπηρετήσει σε δύο διαφορετικές περιόδους. Το πολύ ενδιαφέρον σχετίζεται με το γεγονός πως και στις δύο αυτές φάσεις της καριέρας του, ήταν καθοριστικός.

Υπάρχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Σημαντικό γρανάζι στο έμχυχο δυναμικό μιας ομάδας που ανέβηκε ψηλά και βίωσε αλησμόνητες στιγμές. Στα 32 του χρόνια μάλλον δεν είναι πλέον το ίδιο λαμπερός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, η εμπειρία του ωστόσο παραμένει πολύτιμη. Αφήστε που με τον Λουτσέσκου συχνά ο μαροκινός μέσος βγάζει πολύ καλό κομμάτι του αγωνιστικού του εαυτού.

Οσον αφορά στον Γιάσμιν Κούρτιτς, συνέβαλε καθοριστικά στο να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο τελευταίο ματς της σεζόν. Εκείνο το γκολ του στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, επίσης στο Μαρούσι, ουδείς μπορεί να το λησμονήσει. Λες και από το πουθενά ήρθε η ανατροπή, έφερε τα πάνω κάτω και κράτησε ξανά στα χέρια του ένα χαμένο εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο σλοβένος χαφ είναι συνώνυμος με τα πέναλτι τα εύστοχα που χτυπά και όντως έχει δώσει μπόλικους βαθμούς στον Δικέφαλο. Σίγουρα, όμως, δεν είναι μόνον αυτό. Με τον δικό του ποιοτικό τρόπο φιλτράρει το παιχνίδι της ομάδας, περνούν από τα πόδια του πολλές επιθέσεις, δημιουργεί και απειλεί και αν τον αφήσεις μόνο του, μπορεί να εξαπολύσει κεραυνούς!  

Ολοι οι ανωτέρω έχουν κίνητρο να δώσουν πολλά στην αυριανή μάχη. Ενα Κύπελλο είναι ένας τίτλος. Και για μια ομάδα που ναι μεν πήγε μακριά στο Κόνφερενς Λιγκ αλλά παράλληλα έμεινε προς το τέλος για εννιά ματς χωρίς νίκη, το κερασάκι στην τούρτα το χρειάζεται…

Κ.Κ.