Κατά τα λεγόμενα του Στέλιου Κούλογλου, ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Ενιωσε υποχρεωμένος να το επισημάνει επειδή στη ΔΕΘ «είχαν βάλει νέους στην πρώτη σειρά και πίσω τους πρώην πρωθυπουργούς. Στις γιγαντοοθόνες έκαναν παρέλαση νέοι που πιο πολύ θα θύμιζαν κνίτες παρά οννεδίτες. Είναι στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα». Φοβάμαι ότι ο κίνδυνος βρίσκεται στην αριστερή αντίληψη των πραγμάτων. Στην πεποίθηση, δηλαδή, πως μόνο η επικοινωνία μετράει. Ή πως οι κνίτες ντύνονται casual chic.

Διακήρυξη

Οπως ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Twitter, ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το κείμενο της πολιτικής του διακήρυξης. Προς τα πού ελπίζει να τον πάει αυτή; Μα, εκεί που το ΠΑΣΟΚ θα γίνει «μεγάλο ξανά». Θα το πω κομψά και αλληγορικά, παραφράζοντας λίγο τον Βαν Γκογκ: Το να είσαι πασοκικά φυσιολογικός είναι ένας πλακόστρωτος δρόμος για την Κεντροαριστερά. Είναι άνετος στο περπάτημα, αλλά δεν φυτρώνουν λουλούδια πάνω του.

Παράταξη

«Η δήλωση Μπογδάνου», σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, «ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές». Εχει απόλυτο δίκιο. Αλλά το κόμμα της την πολλοστή φορά που αρθρώθηκαν από το ίδιο στόμα και τις χώρεσε και τις ανέχθηκε. Περιμένουμε να δούμε την επόμενη – που σίγουρα δεν θα αργήσει.

Εθνος

Δεν κατάλαβε, τιτίβισε η Αφροδίτη Μάνου, τι κακό έκανε ο Μπογδάνος. Αντί να μας πειράζει αυτός, θα έπρεπε να μας πειράζει «ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αντικαθίσταται συστηματικά». Εκείνη, λοιπόν, που δεν την ενοχλεί ο εθνικιστούλης εθνοπατέρας, τι θα ήθελε να γίνει; Να πετάξουμε τα νήπια στη θάλασσα; Να φύγουνε, να πάνε αλλού για να μη μας απειλούν; Ή μήπως όλες οι Ελληνίδες να αρχίσουν να γεννάνε 5 παιδιά η καθεμία για να μην κινδυνεύσει το έθνος;