Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Ζβονιμίρ Σάρλια. Ο κροάτης αμυντικός αφίχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον παρέλαβαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και τον μετέφεραν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει τις πρώτες μέρες της διαμονής του στην πρωτεύουσα.

Ο Σάρλια δεν θα ταξιδέψει στο Χορστ της Ολλανδίας, αφού δεν έχει νόημα να πάει για δύο μέρες και να γυρίσει στην Αθήνα. Ο 24χρονος στόπερ θα γυμναστεί μόνος του και την Τρίτη θα ενσωματωθεί με την ομάδα. Ετσι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρύπα στην άμυνα και πλέον βάζει μπροστά για εξτρέμ.

Η προτεραιότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η ενίσχυση της επίθεσης και κυρίως ο εντοπισμός του αριστερού εξτρέμ ο οποίος θα κάνει τη διαφορά. Σε αυτόν έχει ρίξει το βάρος του και ήδη εξετάζει παίκτες που έχει ξεχωρίσει με τους συνεργάτες του από το πρώτο φιλτράρισμα.

Εξυπακούεται πως ο Σέρβος δεν ξεχνάει τον επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, αλλά εκεί περιμένει μήπως προκύψει παραχώρηση κάποιους από τους υπάρχοντες στράικερ του ρόστερ. Επίσης, ανοιχτές παραμένουν οι υποθέσεις ενός κεντρικού χαφ με δημιουργικές ικανότητες και ενός ακόμα εξτρέμ.

Η πρώτη προσθήκη σχετίζεται με όσα θα δει ο Γιοβάνοβιτς από τους Βιγιαφάνιες, Μπουζούκη και Σανκαρέ, ενώ η δεύτερη κίνηση έχει να κάνει με την πιθανή αποχώρηση ενός εκ των Χατζηγιοβάνη, Αϊτόρ και Σαβιέρ. Αλλά αυτές τις αποφάσεις θα τις λάβει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα ο Αϊτόρ φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουτρέχτης. Ο γνωστός ισπανός δημοσιογράφος, Χαβιέ Γκουτιέρες τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού απέρριψε την πρόταση της Χιχόν αλλά την ίδια στιγμή γνωστοποίησε το ενδιαφέρον που δείχνει η Ουτρέχτη για λογαριασμό του παίκτη.

Ο Αϊτόρ δείχνει να εξετάζει τόσο την επιλογή να παίξει στο ολλανδικό πρωτάθλημα όσο και το ενδεχόμενο παραμονής στους Πράσινους. «Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα απέρριψε τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Ο Καταλανός σκέφτεται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ή να παίξει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Εκεί την περίπτωσή του εξετάζει η Ουτρέχτη», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουτιέρες.