Ο Οντετ Κάτας προσγειώθηκε χθες στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την πράσινη φόρμα. Γύρισε σε λημέρια γνώριμα για τον ίδιο, σε έναν σύλλογο ο οποίος ήταν ο τελευταίος που αγωνίστηκε σαν αθλητής. Και μίλησε για μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να την αφήσει να πάει χαμένη. Ο Ισραηλινός έφτασε στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά από ακόμα μία… απίθανη παράσταση που έδωσε ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο σέρβος σταρ του Παναθηναϊκού έκανε το βράδυ της Τετάρτης μια συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στη Βιλερμπάν. Σταμάτησε στους 33 πόντους αλλά να είστε σίγουροι πως θα είχε ξεπεράσει τη 40άρα αν έμενε στο παρκέ περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κάτας σίγουρα θα είχε και αυτή, αλλά και τις προηγούμενες… παραστάσεις του Νέντοβιτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και έχοντας στην ομάδα του έναν τέτοιο παίκτη, έχει και μια βάση για να περπατήσει στα πρώτα του βήματα.

Ο Νέντοβιτς είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη και όλοι συμφωνούν πως αν δεν είχε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν στα πόδια του, το συμβόλαιό του δεν θα μπορούσε να το… σηκώσει ο Παναθηναϊκός. Οσο είναι υγιής είναι απολαυστικός. Και κάνει καλύτερους και τους γύρω του. Στο ματς απέναντι στους Γάλλους δεν εκτελούσε μονάχα, αλλά… τάισε τον Παπαγιάννη με ασίστ που θύμιζαν Νικ Καλάθη. Σχεδόν κάθε κάρφωμα του ψηλού ήταν από ασίστ του Νέντο, που έπεφτε όλη η άμυνα πάνω του για να τον σταματήσει κι εκείνος πάσαρε στον αμαρκάριστο Παπαγιάννη. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ που ναι μεν έχει κενά, πλην όμως έχει αδικήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι ένα ρόστερ για τη 15η θέση της Euroleague. Και κυρίως; Δεν είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς ένας παίκτης για να βρίσκεται στη 15η ομάδα της Euroleague. Ο Κάτας έχει μπροστά του μια δύσκολη δουλειά, αλλά και μια πρώτη ύλη που μπορεί να αποδειχτεί εχέγγυο επιτυχίας για το μέλλον. Φέτος στην Ελλάδα και από τον επόμενο Οκτώβριο στην προσπάθεια επιστροφής σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο.