Η σκευωρία κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος. Κόντρα στη λάσπη και στην προπαγάνδα περί διαφαινόμενου υποβιβασμού του Ολυμπιακού, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ απάλλαξε την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελεσμάτων.

Αθώοι κρίθηκαν παράλληλα και άλλοι 13 κατηγορούμενοι (ανάμεσά τους ο Ατρόμητος και ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Σπανός) που είχαν συρθεί σε μία αδιανόητη δίκη χωρίς απτά στοιχεία.

Το Δικαστικό της Επιτροπής Δεοντολογίας επί της ουσίας δικαίωσε πανηγυρικά τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αποδόμησε την εισήγηση της ερευνήτριας Παναγιώτας Σπανού.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί και προπομπός για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης για το οποίο επίκειται απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση οι λασπολόγοι δέχθηκαν ήδη ένα ηχηρότατο ράπισμα.

Στην 30ή σελίδα, άλλωστε, της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας με υπογραφή της προέδρου Γλυκερίας Λουίζας Ιωαννίδου αναγράφεται:

«Απαλλάσσει τους διωκόμενους: 1) Ευάγγελο Μαρινάκη, 2) ΠΑΕ Ολυμπιακός, 3) ΠΑΕ Ατρόμητος, 4) Γεώργιο Σπανό, 5) Ρικάρντο Μάνουελ Ντα Σίλβα Πίντο, 6) Ιωάννη Αγγελόπουλο, 7) Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, 8) Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, 9) Ηλία Σπάθα, 10) Αριστείδη Σταθόπουλο, 11) Γεώργιο Σαρρή (για το χρονικό διάστημα πριν την 23/12/2014), 12) Νικόλαο Προύντζο, 13) Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, 14) Απόστολο Αμπάρκιολη των αποδιδόμενων σ’ αυτούς κατηγοριών».