Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μια απλή πρόκριση το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Τούμπα. Το σημαντικότερο ακόμα και απ’ τον θρίαμβο κόντρα στην Μπενφίκα είναι ότι απέκτησε το δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει βάσιμα πως θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Διότι μπροστά του έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία από κάθε άλλη φορά λόγω του αντιπάλου που έχει να αντιμετωπίσει.

 Η Κράσνονταρ δεν είναι Αγιαξ. Δεν είναι Μπενφίκα. Η δε φετινή Κράσνονταρ, με τον τρόπο που έχει ξεκινήσει, δεν είναι καλά καλά… Μπεσίκτας, ομάδα την οποία άφησε έξω ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει το πρωτάθλημα ασθμαίνοντας. Μέχρι χθες, βράδυ Παρασκευής, που αντιμετώπιζαν τη Χίμκι, βρίσκονταν στην 11η θέση, με 8 βαθμούς, έχοντας δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε έξι ματς. Στο -8 από την κορυφή, η οποία ήταν ο στόχος τους στο ξεκίνημα της σεζόν. Με μόλις επτά γκολ σε έξι αγώνες και με την γκρίνια διάχυτη στις τάξεις της ομάδας.

 Για τους Ρώσους είναι ευκαιρία να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια πρόκριση στο Champions League, που πέρυσι τους τη στέρησε ο Ολυμπιακός. Για τον ΠΑΟΚ, όμως, είναι η ευκαιρία της… ζωής του. Ολόκληρης της ιστορίας του. Με τον τρόπο που αντιμετώπισε τα παιχνίδια απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχει τύχη κόντρα στην Κράσνονταρ, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί έως και φαβορί. Ή τουλάχιστον ίσος απέναντι σε ίσο.  

 Το γεγονός πως το δεύτερο παιχνίδι είναι στο γήπεδο της Τούμπας δίνει επιπλέον πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Κι ας είναι το γήπεδο άδειο. Αλλωστε το τελευταίο, μια άδεια Τούμπα δηλαδή, ίσως αποδειχτεί… ευεργετικό για τους Θεσσαλονικείς, όπως φάνηκε απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Ο λόγος; Ενα γεμάτο γήπεδο φέρνει και περισσότερο άγχος. Ανεβάζει τους παλμούς, σε επηρεάζει άλλες φορές θετικά και άλλες αρνητικά. Σε μια άδεια Τούμπα είναι 11 απολύτως συγκεντρωμένοι ποδοσφαιριστές. Που έως τώρα κάνουν… θαύματα.