Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επιστρέψει στα διοικητικά συμβούλια της Superleague με σκοπό να τους βάλει… μπουρλότο. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλοπρόσαλλες προτάσεις που κάνει κάθε φορά που λαμβάνει μέρος. Οπως εκείνη που είχε πει για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Ή όπως οι χθεσινές. Η μία για Super League TV και η άλλη για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος αν δεν έχουν βρει όλες οι ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο.  Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού προχώρησε, πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη με μια πρόταση που τους έκανε όλους να… κοιτάζονται μεταξύ τους. Και φυσικά έφερε αντιδράσεις. Τη δημιουργία Super League TV. Ενός νέου τηλεοπτικού παρόχου, στον οποίο θα πάνε όλοι οι σύλλογοι και θα διαχειρίζονται από μόνοι τους τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Κάτι που δεν συμβαίνει, φυσικά, πουθενά στον κόσμο. Και που δεν γίνεται να συμβεί ούτε στην Ελλάδα, αφού υπάρχουν ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια αυτή τη στιγμή και με υψηλές ρήτρες. Μάλιστα, ο Αλαφούζος δεν δίστασε να πει πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν έχουν όλες οι ομάδες τηλεοπτική «στέγη», κάτι που έφερε τεράστιες αντιδράσεις από συλλόγους, με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη να αναφέρει. «Υπάρχουν ρήτρες στα συμβόλαιά μας, πώς θα συζητήσουμε και θα ψηφίσουμε κάτι τέτοιο». Ο Αλαφούζος βρήκε συμμάχους τους Μπέο και Γκαγκάτση, ωστόσο η πρότασή τους για μη έναρξη του πρωταθλήματος δεν πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο. Κάτι που τονίστηκε και στην ανακοίνωση της Λίγκας, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, το ΔΣ της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθησή του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα».

«Οχι» στην πρόταση – σκάνδαλο

Με ομόφωνη απόφαση και των 14 ΠΑΕ, επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 στο ΔΣ της Super League. Υπέρ της απόφασης και οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, Πανιώνιος και Ξάνθη, οι οποίες όμως ψήφισαν με επιφύλαξη. Λίγη ώρα αργότερα στην ΕΠΟ επιχειρήθηκε πραξικόπημα από τους ίδιους ανθρώπους που αποφάσισαν κόντρα ακόμα και στην UEFA να διεξάγουν τον τελικό Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, έκανε μια πρόταση – σκάνδαλο: να γίνουν οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 15! Κόντρα σε κάθε κανονισμό της FIFA και της UEFA.  Ο Τάκης Αγραφιώτης και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης αντέδρασαν, είπαν πως δεν στέκει αυτό νομικά και πως δεν μπορούν να αλλάξουν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Ωστόσο η πρόταση Διακοφώτη δεν βρήκε την ισχυρή πλειοψηφία που χρειαζόταν (12 ψήφοι υπέρ). Εννιά μέλη της Εκτελεστικής ψήφισαν υπέρ της πρότασης, οκτώ κατά και έτσι έπεσε στο κενό η προσπάθεια πραξικοπηματικής αναδιάρθρωσης που επιχειρήθηκε.

Ως εκ τούτου, ανακοινώθηκε πως Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης θα δώσουν μπαράζ στις 22 και 29 Αυγούστου και ο νικητής θα αγωνιστεί στη Superleague που θα παραμείνει με 14 ομάδες.