Κρούσμα κορωνοϊού στον Δικέφαλο του Βορρά! Ελάχιστα 24ωρα πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Μίροσλαβ Στοχ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας συμπτώματα, έκανε εξετάσεις, τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το πρωί και είναι θετικός. Να σημειωθεί πως από την αρχή τέθηκε σε περιορισμό και δεν πρόκειται φυσικά να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας που αναχωρεί αύριο για την Πορταριά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη της αποστολής της ομάδας είναι αρνητικά, αλλά εκκρεμούν κάποια αποτελέσματα ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον ΠΑΟΚ. Θετικό δείγμα, πάντως, πέραν του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή δεν έχει βρεθεί. Εξυπακούεται ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση του γηπέδου και ασφαλώς των αποδυτηρίων.

Το μήνυμα του Μίροσλαβ Στοχ στα σόσιαλ μίντια: «Οπως γνωρίζετε από τα media, στην ομάδα μας εντοπίστηκε κρούσμα του Covid-19. Δυστυχώς, αυτός ο «τυχερός» είμαι εγώ. Μην ανησυχείτε, αισθάνομαι καλά, δεν αντιμετωπίζω προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους σύντομα. Οπως την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Ευχαριστώ τον Θεό επειδή η οικογένειά μου, οι συμπαίκτες μου και τα μέλη της ομάδας είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ. Ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών και μένω σπίτι για τη δική μου ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων».

Στο μεταξύ, το Σάββατο ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Σβαμπ. Ο αυστριακός μέσος είχε μια πολύ καλή σεζόν με τη Ραπίντ και μέτρησε 32 παιχνίδια, εννιά γκολ και 10 ασίστ. Από τους αριθμούς συνάγεται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και όντως ο ΠΑΟΚ τέτοιον παίκτη έψαχνε, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Μαουρίσιο, ο Αουγκούστο είναι στα πιτς και ο Μίσιτς προέρχεται από τραυματισμό. Ο Σβαμπ αγωνίζεται στον άξονα, έχει εμπειρία σε ικανοποιητικό επίπεδο και βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (29 ετών). Προφανώς είναι ζήτημα προσαρμογής, αλλά οι πάντες εκτιμούν ότι αυτή η μεταγραφική κίνηση θα πιάσει.