Διαδικτυακή εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή. Στις 16 Ιουλίου το National Geographic και η P&G φέρνουν κοντά επιστήμονες και ακτιβιστές για να συζητήσουν πώς η ίδια η δύναμη της φύσης θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Είναι μια συνάντηση όπου θα ακούσουμε, θα μάθουμε και θα ενισχύσουμε τις «φωνές» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως. Πληροφορίες στο https://www.nationalgeographic.com/its-our-home-2020/.Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ. Το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός), σύμφωνα με τις προβλέψεις υγιεινής και ασφάλειας του COVID-19.


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος. «Eκφράσεις Ευτυχίας στο Κόσμημα» τιτλοφορείται ο 31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

Τον διαγωνισμό, που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, προκηρύσσουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης - HELEXPO, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν:

μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας ή/και ομάδες μαθητών, έως διμελείς

σπουδαστές σχολών σχεδιασμού ή/και ομάδες σχεδιαστών, έως διμελείς

επαγγελματίες σχεδιαστές κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λπ.

που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο και μπορούν να

συμμετέχουν μεμονωμένα ή σαν μέλη ομάδας.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεως συμμετοχής ορίζεται η Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00, ενώ ημέρα αξιολόγησης η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Στην οργανωτική επιτροπή μετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), η Συντεχνία Χρυσοχόων - Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών - Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ),ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ), η ΔΕΘ - HELEXPO.

Σημειώνεται πως οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι αναρτημένα σε πίνακα ανακοινώσεων στα γραφεία της ΠΟΒΑΚΩ & της ΔΕΘ - HELEXPO και στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.povako.gr & www.helexpo.gr ) καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Διεθνές διεπιστημονικό συμπόσιο. Διοργανώνεται το διεθνές διεπιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μία πρόκληση για το μέλλον», το οποίο εντάσσεται στις επετειακές δράσεις της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Το συμπόσιο γίνεται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Παστέρ, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Κύκλου Ιδεών και τη συμβολή του King's College London και έχει προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Ιανουαρίου 2021. Εφόσον οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης σε δημόσιο χώρο και παρουσία κοινού, θα έχει διασφαλιστεί και η διαδικτυακή οργάνωση.