MINI Countryman: Πόσο αποδίδει το υβριδικό

Το MINI Countryman Plug-In Hybrid κερδίζει πόντους με την υβριδική τεχνολογία του. Αποτελείται από 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνολική ισχύ 224 ίππους. Φέρει σύστημα τετρακίνησης, με επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. Φέρει τη δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει μέχρι 51 χλμ., ενώ η συνολική αυτονομία είναι έως 500 χλμ.

Ford Puma: Και σε ντίζελ εκδοχή

Η γκάμα του Ford Puma επεκτείνεται με τον γνωστό, ντίζελ κινητήρα 1.5 λτ. EcoBlue που αποδίδει ισχύ 120 ίππων. Προσφέρεται στην πολυτελή έκδοση με την ονομασία ST-Line Vignale. Σύμφωνα με το εργοστάσιο καταναλώνει 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 118 γρ./χλμ. CO2 (WLTP) με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

BMW M2: «Κόβεται» λόγω ρύπων

Η BMW M2, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βγει από την γκάμα της βαυαρικής φίρμας, επειδή εκπέμπει υψηλούς ρύπους και «χαλάει» τον μέσο όρο ρύπων της φίρμας – που πρέπει να παραμείνει σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των αυστηρότερων προδιαγραφών και ορίων που έχει θέσει η ΕΕ. Να σημειωθεί, ότι η Μ2 φέρει τρίλιτρο μοτέρ 410 ίππων με επιδόσεις άκρως αγωνιστικές!

Dacia: 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Η DACIA γιορτάζει 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Από το 2005 η φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με τη Renault, που ανέλαβε τα ηνία της φίρμας. Το πρώτο μοντέλο της, μετά την επανεκκίνηση της φίρμας, ήταν το Logan, με ατού τη χαμηλή τιμή του και την αξιοπιστία που προσέφερε το όνομα της Renault. Το Dacia Logan μετρά συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σε λίγους μήνες η φίρμα θα υποδεχθεί το νέο της ηλεκτρικό, το Dacia Spring!