Οι Γερμανοί βιάστηκαν να επανεκκινήσουν, αλλά την επόμενη φορά μάλλον θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την έναρξη της νέας σεζόν.

Η αρχική ημερομηνία για σέντρα της νέας Μπουντεσλίγκα είχε οριστεί για τις 21 Αυγούστου. Ωστόσο το γεγονός ότι το Τσάμπιονς Λιγκ θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, ίσως στα γερμανικά γήπεδα, αλλά και η πιθανότητα να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα βάζουν σε δεύτερες σκέψεις τη γερμανική λίγκα.

Μιλώντας στην «Bild am Sonntag», ο καθηγητής Κλάους-Ντίτερ Ζάστροβ υπογράμμισε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν και περιοριστούν σε 200 με 300 την ημέρα, τότε θα είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί στο κοινό να επιστρέψει στις εξέδρες. «Ενα στάδιο χωρητικότητας 60.000 θεατών θα μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 ανθρώπους. Οι φίλαθλοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα για να προστατεύουν τον εαυτό τους. Είναι καθαρή ανοησία αυτό που λένε πως η μάσκα δεν προστατεύει. Είναι η πιο αποτελεσματική προστασία, το ξέρουμε αυτό εδώ και πενήντα χρόνια».

Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται η επόμενη Μπουντεσλίγκα να κάνει σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου ή αργότερα και να καταργηθεί η καθιερωμένη χειμερινή διακοπή.  

Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ένα βουνό να ανέβουν καθώς όσοι συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης και στις εθνικές ομάδες θα πρέπει να αγωνιστούν σε 80 αναμετρήσεις. Στα παράθυρα για τους διεθνείς αγώνες θα διεξάγονται τρία αντί δύο παιχνίδια. Επίσης είναι έξι παιχνίδια του Nations League, δύο φιλικοί αγώνες και φυσικά τα παιχνίδια του Euro 2021.