Με την ημερομηνία επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους να παραμένει ακόμα άγνωστη, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές θα βρουν το κέφι τους και την όρεξή τους για να μπουν και πάλι στο γήπεδο και να φουλάρουν στο φώτο φίνις. Ιδιαίτερα αν επικρατήσει το - εξαιρετικά πιθανό πια - σενάριο των κεκλεισμένων των θυρών αγώνων σε κάθε χώρα, σε κάθε πρωτάθλημα και φυσικά και σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Σε περιόδους που οι ποδοσφαιριστές είχαν συνηθίσει να κάνουν διακοπές και να γεμίζουν τις μπαταρίες τους, παραμένει άγνωστο αν θα βρουν το μυαλό για να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν τη διαφορά. Την περασμένη Κυριακή η γαλλική Equipe αποκάλυψε σενάριο που μοιάζει μάλλον εφιαλτικό για το - άμεσο - μέλλον του ποδοσφαίρου. Να ολοκληρωθεί η σεζόν στα τέλη του Αυγούστου. Κάτι που θα σημαίνει πως οι παίκτες θα παίζουν μπάλα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Και πως η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει γύρω στον Οκτώβριο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2021, ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το EURO.

Ολα αυτά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα τρομακτικό: να παίζουν οι ποδοσφαιριστές από τον εφετινό Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο του 2021 σχεδόν σερί. Με διάστημα ξεκούρασης ενός μήνα και με πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα τη σεζόν 2020-21 προκειμένου να προλάβουν τα πάντα και να ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Ολο αυτό θα αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο. Πιθανότατα θα το κάνει πιο αργό, ίσως λιγότερο θεαματικό. Με μεγαλύτερη σκοπιμότητα από τις ομάδες. Ομως αυτό που συμβαίνει εφέτος και στο ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορωνοϊού  είναι λογικό να αφήσει... στίγματα στο ίδιο το άθλημα. Και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.