Από σήμερα εμφανίζεται στις οθόνες ένα τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο συνδέθηκε με την ενημέρωση όσο κανένα άλλο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ενα δίκτυο που πρόσφερε τηλεοπτικά προϊόντα, από εκπομπές λόγου έως σειρές μυθοπλασίας, τα οποία ξεχώρισαν για την αισθητική τους και την αρτιότητά τους. Σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν αδύνατον να πέσει για πάντα «μαύρο». Οπως αποδείχθηκε, το Mega ήταν πολύ μεγάλο για να πεθάνει.

Εχουν ειπωθεί πολλά για τους λόγους που χάθηκε από τις οθόνες ένα δίκτυο το οποίο, εκτός από τηλεοπτική ιστορία, έβαλε τη δική του σφραγίδα στον σύγχρονο πολιτισμό. Το βέβαιο είναι πως δεν έπεσε θύμα μόνο της οικονομικής κρίσης. Το Mega ενοχλούσε ακριβώς επειδή η φωνή του είχε κύρος και συνεπώς ισχύ. Ενοχλούσε επειδή δεν αγαπήθηκε μόνο από το τηλεοπτικό κοινό. Ηταν το κανάλι που προτιμούσαν οι πολίτες για να πληροφορηθούν όσα συνέβαιναν στη χώρα μας και στον κόσμο. Για να ακούσουν απόψεις και να διαμορφώσουν άποψη.

Η επιστροφή του Mega στις τηλεοπτικές οθόνες είναι από αυτήν την άποψη ένα χρέος που έπρεπε να εξοφληθεί. Και εξοφλήθηκε για να γραφτεί το νέο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού δικτύου που ταυτίστηκε, εκτός όλων των άλλων, και με την άνοιξη της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Το Mega ήταν πολύ μεγάλο για να πεθάνει. Και παραμένει πολύ μεγάλο και θα κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κοινού.