«Ολοι αισθανόμαστε θλίψη απόψε», είπε η οικοδέσποινα της βραδιάς Aλίσια Κις καθώς ανακοίνωσε το αφιέρωμα στον Κόμπι Μπράιαντ λίγο πριν οι γιγαντοοθόνες δείξουν βίντεο από την καριέρα του. Η τραγουδίστρια άρχισε την ομιλία της στα Γκράμι ως εξής: «Βρισκόμαστε εδώ γιορτάζοντας τη μεγάλη βραδιά, αλλά για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι θλίψη γιατί πριν από λίγο η Αμερική και όλος ο κόσμος έχασε τον Κόμπι Μπράιαντ, και αισθάνομαι συντετριμμένη, εδώ, στο γήπεδο των Λέικερς, στον χώρο που έχτισε ο Κόμπι Μπράιαντ. Προσευχόμαστε για αυτόν, τον κρατάμε μέσα μας και στηρίζουμε την οικογένειά του, θα κάνουμε λοιπόν κάτι πολύ μικρό, θα τραγουδήσουμε για αυτόν. Η μουσική είναι ό,τι πιο θεραπευτικό πράγμα στον κόσμο. Τραγουδώντας ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επουλώσουμε την πληγή».

Μαζί με τους θεατές – προσκεκλημένους της βραδιάς η Αλίσια Κις με το r&b συγκρότημα Boyz II Men, ερμήνευσαν ακαπέλα το χιτ τους «It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday». Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο ταβάνι του γηπέδου της έδρας των Los Angeles Lakers βρίσκονταν κρεμασμένες δύο φανέλες του θρύλου του μπάσκετ, ενώ η εικόνα ήταν συνεχώς σε γιγαντοθόνη.

Και άλλοι όμως καλλιτέχνες τίμησαν τον θρύλο του ΝΒΑ. Μέλος των Run DMC εμφανίστηκε με φανέλα του, ενώ η τραγουδοποιός Λίζο δήλωσε ότι αυτή «είναι η βραδιά του Κόμπι».

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις λίγες ώρες πριν είχε γίνει γνωστό πως ο θρύλος του ΝΒΑ είχε χάσει τη ζωή του (μαζί με την κόρη του) σε δυστύχημα με ελικόπτερο.