Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ με ανταλλαγές πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης με τουλάχιστον 6 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, και αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με το CNN, δύο δράστες ταμπουρώθηκαν σε εβραϊκό παντοπωλείο και από εκεί άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς που ήδη είχαν σπεύσει για να τους ακινητοποιήσουν. Οι πιο πολλοί νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο παντοπωλείο.

Ενας από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκε πιστεύεται ότι ήταν θύμα ενέδρας ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο δράστες.

Οι δύο δράστες έφτασαν στο εβραϊκό παντοπωλείο, επί της λεωφόρου Γουίλκινσον και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ από το νεκροταφείο Bay View, καθώς οι αστυνομικοί τούς έπιασαν επ’ αυτοφώρω κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στην πόλη για μία ώρα επικράτησε χάος με τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) να έχουν κρυφτεί πίσω από αυτοκίνητα για να καλυφθούν, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ Στίβεν Φούλοπ να κλείσει τους δρόμους και να εκκενώσει τουλάχιστον δέκα σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του επικεφαλής ασφαλείας του Νιου Τζέρσεϊ Τζέιμς Σι, «το περιστατικό δεν θεωρείται από τις Αρχές τρομοκρατικό χτύπημα». Πάντως τις εξελίξεις παρακολουθούσε στενά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.