Ηταν από τα ματς που λες «να μην τελειώσουν ποτέ».

Με την μπάλα «πάνω κάτω» από τα πρώτα λεπτά. Συγκινήσεις πολλές. Γκολ υπέροχα. Και διαιτητικές αποφάσεις που ως συνήθως διχάζουν και προκαλούν πλήθος ερωτημάτων.

Χθες το βράδυ, Ατρόμητος και Αρης πήραν από έναν βαθμό με το 2-2 που έφεραν στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι, ύστερα από περιπέτειες στη θέση του προπονητή, ελπίζουν να βρουν ρυθμό τώρα που ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης. Ενας προπονητής που έκανε ντεμπούτο απέναντι στην παλιά του ομάδα!

Ο Αρης, για τρίτο συνεχόμενο ματς, είδε να μένει στην ισοπαλία. Αν δούμε την πορεία του από την αρχή της περιόδου, διαπιστώνουμε πως έχει έξι Χ και είναι στην… πρώτη θέση! Αλλά πρόκειται για δυσκολοκατάβλητη ομάδα, καθώς έχει να ηττηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου, ακριβώς επτά συνεχόμενα παιχνίδια. Θέλει όμως και νίκες για να αναρριχηθεί στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιος άξιζε να νικήσει; Θα μπορούσε να ειπωθεί πως το τελικό σκορ (2-2) χαρακτηρίζεται δίκαιο. Ο Ατρόμητος έβαζε γκολ όταν απειλούσε στα σοβαρά την εστία του Εμαν. Αντίθετα, η ομάδα του Ενινγκ δημιούργησε περισσότερες καταστάσεις και κατάφερε να ισοφαρίσει και στις δύο περιπτώσεις όταν είχε συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια των ημιχρόνων και παίζονταν καθυστερήσεις. Αρα, υπό αυτή την  έννοια, ήταν τυχερός ο Αρης και έφυγε ικανοποιημένος από την έδρα του Ατρομήτου.

Στο 24′ ο Γκάλο το κόρνερ, ψαλιδάκι αν και πεσμένος ο Βέλλιος και ένα υπέροχο γκολ για τους γηπεδούχους (1-0). Μάταια ο Βέλεθ φώναζε για φάουλ, μια φάση που εξετάστηκε και από το VAR.

Λίγο μετά το 45′, Ματίγια και Φετφατζίδης συνδυάστηκαν πολύ ωραία, παραλήπτης της μπάλας ο Μπρούνο Γκάμα, σουτ και 1-1.

Στο 67′ ο Βέλεθ φάνηκε να σπρώχνει τον Ουγκράι, αλλά δεν καταλογίστηκε παράβαση που θα ήταν πέναλτι και στο αμέσος επόμενο λεπτό ξανά πρωταγωνιστής ήταν ο Ουγκράι, αλλά στο σουτ του η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι του Αρη!

Το 2-1 σημειώθηκε στο 84′ με πέναλτι του Μανούσου. Η ποινή καταλογίστηκε όταν ο Μπα έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Γιακουμάκη. Και το 2-2 έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Φετφατζίδης βγήκε στην επίθεση, απέφυγε αντιπάλους, έκανε δύο προσποιήσεις και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μέγιερι.

Λίγο μετά παραλίγο να έχουμε την πλήρη ανατροπή, αλλά ο Ρισβάνης με υπερπροσπάθεια απέκρουσε γυριστό σουτ του Τόνσο.

«Η εικόνα είναι μακριά από αυτή που θέλουμε για τον Ατρόμητο. Δεν είμαι ικανοποιημένος. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να πάμε εκεί που πρέπει. Μας πικραίνει ότι και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε ήταν στις καθυστερήσεις. Περισσότερο έχει να κάνει με τον φόβο να μη δεχτούμε γκολ. Είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης, είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε και να σταματήσουμε να φοβόμαστε», υποστήριξε στις πρώτες του δηλώσεις ο Σάββας Παντελίδης.

Στον αντίποδα, ο Μίκαελ Ενινγκ τόνισε ότι «ήταν ένα ματς που οι διαιτητές έπρεπε να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Θέλουμε τους βαθμούς και σημειώνω πως είμαστε επτά ματς αήττητοι».

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος. Κίτρινες: Μπα, Χαρίσης.

Ατρόμητος: Μέγιερι, Γκάλο, Ταλόσα, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα (63′ Μάντσον), Ανδρούτσος (77′ Γιακουμάκης), Ενσικουλού (55′ Ουγκράι), Μανούσος, Βέλλιος.

Αρης: Εμαν, Μπα (90′ Μαρτίνεθ), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Λάρσον, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (82′ Τόνσο).