Δεν είναι απλά το θέμα της ημέρας η επιστροφή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, αλλά πιθανότατα αποτελεί και το θέμα του μήνα. Ετσι κι αλλιώς θα ήταν, αλλά το τάιμινγκ είναι τέτοιο που το κάνει ακόμα περισσότερο «καυτό» το συγκεκριμένο ζήτημα. Διότι έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τη συμφωνία του Αμερικανού με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για την Εθνική ομάδα και την τότε δήλωσή του πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανέναν σύλλογο.

 Αλλάζουν αυτά στον αθλητισμό. Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει. Ο Πιτίνο προφανώς κολακεύτηκε από το ασφυκτικό… πρέσινγκ του Γιαννακόπουλου, προφανώς και ένιωσε υπέροχα όταν στο ματς με τη Βαλένθια βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και είδε πως ο κόσμος τον αγαπάει… περισσότερο κι απ’ όταν τον είχε στην ομάδα. Παίζουν ρόλο αυτά. Και γι’ αυτό αποφάσισε να πάει κόντρα στο «δεν θα δουλέψω σε σύλλογο» και να πει τελικά το «ναι».

 Η απόφαση του Πιτίνο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την είσοδό του στις οκτώ καλύτερες ομάδες, αυτές που θα συνεχίσουν στα νοκάουτ. Και δεν θα επηρεάσει καθόλου την Εθνική ομάδα και το πλάνο που υπάρχει γι’ αυτή. Η Ελλάδα θα παίξει προολυμπιακό τουρνουά τον επόμενο Ιούλιο, περίοδο που δεν θα έχει υποχρεώσεις άλλες ο ομοσπονδιακός προπονητής.

 Επιπλέον, η έλευση του Πιτίνο και η παραμονή του στην Ελλάδα θα βοηθήσει και σε κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό. Να βρίσκεται στη χώρα την οποία θα εκπροσωπήσει ως προπονητής της σε λίγους μήνες και όχι στην άλλη άκρη του κόσμου. Να πιάνει το κλίμα, να προπονεί έλληνες παίκτες που θα τον κρατούν κοντά και στη δική μας νοοτροπία. Κάτι που επί της ουσίας το είπε και ο ίδιος με τη χθεσινή του τοποθέτηση στο Twitter: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Οπου θα προπονήσω φοβερά παιδιά, τα οποία θα με κρατήσουν πιο κοντά στο ταλέντο της Εθνικής ομάδας».