Η διακοπή που μόλις ξεκίνησε άδειασε τον Ρέντη ούτως ή άλλως. Ο Ολυμπιακός έχει 13 ποδοσφαιριστές που δέχτηκαν εθνικό προσκλητήριο. Και μιας και στις τρεις εβδομάδες που προηγήθηκαν (19/10-10/11) οι Πειραιώτες έδωσαν έξι ματς καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να προσφέρει το προνόμιο ενός 48ώρου ρεπό. Ούτε χθες προπόνηση. Ούτε σήμερα. Το επόμενο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο είναι προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη. Πλέον απομένει ένας «κύκλος δράσης» ως τον επίλογο του 2019.

Ο δυσκολότερος όλων, καθώς από τις 23 Νοέμβρη ως τις 22 Δεκέμβρη οι Πειραιώτες θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα σε οκτώ διαφορετικές αναμετρήσεις. Τις τελευταίες για το Τσάμπιονς Λιγκ (Τότεναμ εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός) που θα αποφασίσουν αν η ομάδα θα συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2020. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1/12) στο Καραϊσκάκη που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα μοιάζει «κομβικό» για τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.

Τρία εκτός έδρας ματς Σούπερ Λίγκας (Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος) και ένα ακόμη εντός (ΑΕΛ). Οι μέρες που ακολουθούν έχει σημασία για την πλήρη αποκατάσταση του Ματιέ Βαλμπουενά. Και είναι και διάστημα ένταξης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος προπονείται πλέον κανονικά με την ομάδα, αλλά έχει ανάγκη να βρει τον απαραίτητο ρυθμό ώστε να γίνει μέλος του rotation.