Kατάλληλο και για επαγγελματίες

Το Opel Corsa, το «μικρό» γερμανικό μοντέλο, ψηφίστηκε ως «Company Car of The Year», κοινώς το κατάλληλο αυτοκίνητο και για επαγγελματίες, από τεχνίτες έως διευθύνοντες συμβούλους κ.ά. Τον τίτλο απένειμε το περιοδικό «Auto Bild» ύστερα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν και αναγνώστες του περιοδικού. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Τύπου που κερδίζει η έκτη γενιά Corsa, η οποία παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αύξηση πωλήσεων για Fiat

Σημαντικά αυξημένες είναι οι πωλήσεις της Fiat, και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα (Σεπτέμβριο), κατά τον οποίο διέθεσε στην αγορά 49.000 οχήματα, μια αύξηση της τάξης του 10,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 3,8%. Μια αύξηση που οφείλεται σε δύο μοντέλα της, στο Fiat 500 και στο Fiat Panda. Οι πωλήσεις του 500 αυξήθηκαν κατά 5,8% και του Panda κατά 11,6%.

Και υβριδικό το επόμενο Honda Jazz

Aυτή την εβδομάδα αναμένεται να αποκαλυφθεί από τη Mitsubishi το νέο Jazz. Το μικρό, πολυχρηστικό μοντέλο θα φέρει εντελώς νέα σχεδίαση, πιο πλούσια τεχνολογικά «καλούδια», ενώ μεταξύ των νέων κινητήρων θα υπάρχει και ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης δύο ηλεκτροκινητήρων, που θα εξασφαλίζει στο νέο μοντέλο περισσότερη οικονομία καυσίμου και φυσικά χαμηλότερους ρύπους.

Φουλ σε μοντέλα και η Maserati

Η Maserati, που ανήκει στον όμιλο FCA, θα έχει παρουσιάσει έως το 2023 δέκα νέα μοντέλα. Το 2020 η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει τις ανανεωμένες εκδόσεις των μοντέλων Levante, Ghibli και Quattroporte αλλά και ένα νέο σπορ μοντέλο. Οσον αφορά τις πιο «πράσινες» εκδόσεις, η Ghibli θα προσθέσει στην γκάμα της μια υβριδική εκδοχή, ενώ ίσως να δούμε και Plug-in εκδόσεις τα επόμενα χρόνια.