Βγήκε κι ο Δημήτρης Μάρδας να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβερνώσας Αριστεράς το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν υπήρχε η παραμικρή ετοιμασία σε τεχνικό επίπεδο για επιστροφή της χώρας στις δραχμές». Δεν χρειαζόταν να μας το επισημάνετε. Για να προετοιμαστεί κανείς, έστω και για κάτι τέτοιο, πρέπει να διαθέτει στοιχειώδεις οργανωτικές ικανότητες. Κι ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα – παραλία.

Βοδινό

«Νέες «αποκαλύψεις» Στουρνάρα για το ’15 για Ρώσους, δραχμές και λοιπά μυθιστορήματα του Τζον Λε Καρέ» τιτίβισε ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητώντας να παυθεί ο κεντρικός τραπεζίτης για «παράβαση του ρόλου του». Θέλω απλά να πω στον Γιάνη, παραφράζοντας ελαφρώς τον Λε Καρέ μιας και είναι φαν του, ότι το βιβλίο του που έγινε ταινία είναι σαν να βλέπουμε πως προσπάθησε να κάνει τα ελληνικά βόδια κύβους βοδινού.

Αυταπάτες

Εκεί που διαλαλούσε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ του θύμισαν μερικοί από εκείνους που κάθονταν δίπλα του ότι το κόμμα του είχε ζητήσει δανεικά από Κίνα και Ρωσία. «Ε καλά, αυτά ήταν στο επίπεδο των αυταπατών μας» απάντησε ο Σάκης Παπαδόπουλος. Οταν βλέπεις τα δόντια του λιονταριού και πιστεύεις πως σου χαμογελάει δεν το λέμε αυταπάτες. Το λέμε βλακεία.

Περιθώριο

Από το εδώλιο του κατηγορουμένου ανέπτυξε μια υπερασπιστική γραμμή του τύπου η δίωξη της ΧΑ είναι πολιτική. «Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα», ανέφερε επί λέξει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η Δημοκρατία – σε αντίθεση με τον φασισμό – δεν στοχοποιεί. Οδηγεί τους εχθρούς της στο περιθώριο μέσα από την κάλπη, όπως οδήγησε εκείνον και το κόμμα του.