Η τέταρτη αγωνιστική είναι η πρώτη που έχουμε δύο μεγάλα ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα… clasico σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανεβάζουν το θερμόμετρο της Κυριακής, που σε διάστημα δύο ωρών θα δούμε τις μάχες ΠΑΟΚ – Αρη και Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στις 18:30 και στις 20:30 αντίστοιχα. Δύο ντέρμπι που σου… κόβουν την ανάσα, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι σύλλογοι.

Το τελευταίο πηγαίνει κυρίως στον Παναθηναϊκό, ομάδα που προετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν μέσα σε κλίμα δυσφορίας, αμφισβήτησης και έντονης κριτικής. Με αβέβαιο το μέλλον του προπονητή του, με μεγάλο μέρος του κόσμου να κάνει αποχή από το αυριανό παιχνίδι λόγω του ιδιοκτήτη του, με μια ομάδα που προέρχεται από δύο βαριές ήττες και που τούτη την ώρα δεν μοιάζει ικανή να σηκώσει κεφάλι.

Και αύριο διακυβεύονται πολλά και για πολλούς στον Παναθηναϊκό, ίσως στο δυσκολότερο παιχνίδι που θα μπορούσε να του τύχει αυτή την περίοδο. Απέναντι σε μια άκρως φορμαρισμένη ομάδα, που έχει μπει στο πρωτάθλημα με φόρα για να το κάνει και πάλι δικό της.

Δύο ώρες νωρίτερα, η Θεσσαλονίκη περιμένει ένα μεγάλο ντέρμπι. Οχι μόνο βάσει ονομάτων. Ο Αρης πήγε και πέρσι στην Τούμπα και κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Και πηγαίνει έπειτα από μια τεράστια νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού, που του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται και να φιλοδοξεί πως μπορεί να τα καταφέρει, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που «ασθμαίνει» για να κερδίσει έως τώρα: μετά το ευρωπαϊκό «κάζο», ο πρωταθλητής είδε τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο να του βάζουν δύσκολα. Και αναζητεί ακόμα τον καλό του εαυτό, εκείνον που πέρσι του έδινε τη μία νίκη μετά την άλλη και τον έστειλε στην κορυφή χωρίς ήττα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.