Προϋποθέσεις

Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο τσιπρικός μέντορας περιέγραψε τις προϋποθέσεις της επιτυχούς ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τύπου: «Να επιδιώκεται οι εγγραφές των νέων μελών να γίνονται χωρίς φραγμούς, περιορισμούς και «πιστοποιητικά»». Σαν να λέμε ο Αλέκος Φλαμπουράρης  ζήτησε ένα κόμμα όλοι οι καλοί χωράνε. Μόνο προαπαιτούμενο; Να φέρουν τον φραπέ τους.

Ποιήτρια

Ρένα Δούρου

«Όπως έχει πει κι ο @priince.fy: Δεν με θέλουν με Balmain / Δεν με θέλουν στα top ten / Δεν με θέλουν με Givenchy / Εχω το νερό στη ζέστη / Εχω αλήθεια για τον ψεύτη». Η Ρένα Δούρου συνόδευσε μια φωτογραφία της που ανέβασε στο Instagram με αυτή τη λεζάντα. Κι όλοι ψάχνουν να βρουν τι εννοεί η ποιήτρια. Αν είναι μήνυμα προς το κόμμα της ή την κυβέρνηση. Θα σας πω ευγενικά τι είναι, με στίχους ποιητή Φανφάρα: «Σκοτάδι πίνω για πιοτό / Πω πω πω πω / Πω πω πω πω».

Στήριξη

Ανδρέας Ξανθός

Ο πρώην υπουργός ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό ότι ο Τσίπρας θα στηρίξει τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Γιατί, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, «εμείς δεν επενδύουμε στη διαπραγματευτική ήττα της κυβέρνησης». Μπράβο. Ελπίζουμε, βέβαια, όλοι να μείνει στη λεκτική στήριξη και να μην περάσει στην έμπρακτη, επειδή ακόμη θυμόμαστε τα αποτελέσματα της τελευταίας φοράς που διαπραγματεύτηκε για 17 ώρες.

Ομιλία

Μπριζίτ Μακρόν

Η ελληνίδα πρώτη κυρία πρότεινε στην Μπριζίτ Μακρόν να συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821. Μια σκέψη, λέει, είναι εκείνη να μιλήσει στην Πνύκα για το πώς γάλλοι συγγραφείς ύμνησαν το ελληνικό πνεύμα. Να το δεχθώ. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο τρόπος που μας έβλεπαν οι άλλοι επηρέασε και τον τρόπο που μας βλέπαμε εμείς. Με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα της νοοτροπίας «είμαστε έθνος ανάδελφο».